KERESÉS

Menu

Hogyan frissítsek?

A CobraConto.Net rendszer technikailag egy adatbázis-kezelő rendszerre (ez az MS-SQL Server és az azon tárolt adatbázisok) és egy kliensprogramra (ez maga a CobraConto.Net szoftver minden kiegészítőjével) bontható. E felosztás szerint a rendszer frissítése az alábbi lépésekben végezhető el:

A program frissítése

  1. A CobraConto.Net program frissítése a CobraSetupUpdater.exe programmal:

Amennyiben számítógépünkön telepítve van a CobraSetupUpdater.exe program, nincs más dolgunk, mint elindítani azt a Start menü / CobraUpdater mappából, vagy az asztalon található “jelzőlámpa” ikonnal:

Amennyiben a Windows engedélyt kér a program futtatáshoz, hagyjuk azt jóvá.  Ezután a megjelenő ablakon két dolgot kell ellenőrizni:

  • a verzióinformációs fájl útvonalát, mely két fajta lehet a használt Windows verziótól függően:
32 bites Windows esetén http://ftp.cobra.hu/ccn/ccn100hu/repo/x86/repo.xrs
64 bites Windows esetén http://ftp.cobra.hu/ccn/ccn100hu/repo/x64/repo.xrs
  • a terméktelepítési mappát, melynek mindig arra a könyvtárra kell mutatnia, ahol a CobraConto program található. Ez alapértelmezés szerint a C:\Program Files\CobraConto.Net könyvtár.
  • amennyiben a két fenti adat helyes, nyomjuk meg a Frissítések keresése… gombot:

  • A frissítő program megtalálja a Cobra Computer szerverén lévő újabb változatokat a program összetevőiből és automatikusan kipipálja azokat a letöltéshez. Nyomjuk meg a jobb alsó sarokban található Telepít gombot:

  • A folyamatjelző futásán látható, hogy a frissítő sorban szedi le az újabb fájlokat:

  • Majd tájékoztat, hogy az internetes frissítés befejeződött. Ekkor kiléphetünk a frissítő programból:

 

Figyelem! Amennyiben az Ön cége több gépen is használja a CobraConto programot, minden gépen szükséges a program frissítése!

 

Az adatbázis frissítése

2. A Cobra szoftver frissítése után lépjünk be a CobraAdmin (C:\Program Files\CobraConto.Net\Cobra.Admin.exe) programba, és válasszuk ki az egyik frissítendő adatbázist. Amennyiben az Admin program régebbi adatbázis-verziót érzékel, azonnal felteszi a kérdést:

– Válasszuk az Igen lehetőséget, és várjuk ki, amíg az adatbázis frissítés lefut. A sikeres frissítésről a szoftver tájékoztat:

 

A nyomtatványok frissítése

3. Az Ok gombot megnyomva, majd a rendszergazda jelszót megadva, beléphetünk az Admin programba, ahol a Nyomtatási formátumok / Internetes frissítés menüpontot választva ellenőrizzük a használt nyomtatási képek frissességét:

Amennyiben a szoftver a Cobra Computer szerverén talál a jelenleg használtaktól újabbat, azokat az Ok gomb megnyomásával töltethetjük le:

A szoftver egy folyamatjelző ablakon tájékoztat a letöltésről, majd ha végzett, bezárja az ablakot:

 

Ezen lépések végrehajtásával a legfrissebb komponenseket használva folytathatjuk a munkát a Cobra programban.

Figyelem! Amennyiben az Ön több céget (adatbázist) is kezel a CobraConto programmal, minden adatbázist szükséges frissíteni a 2-es és 3-as pont szerint!

Print Friendly, PDF & Email
Top