KERESÉS

Menu

Visszaváltási díj kezelés

Előfeltételek

  1. A Visszaváltási díj kezelés funkció licenszköteles.
  2. Az érintett termékeknél legyen rögzítve a DRS fülön a visszaváltási díj típusa és összege:

  3. A Számlakészítés / Karbantartás / Beállítások ablakon legyen megadva a Kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termék ÁFA kulcsa, hiszen “Az áfatörvény a kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termékek visszaváltási díjára vonatkozóan különös szabályokat határoz meg. Az áfatörvény 71. § (1) d) szerint a kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termékek visszaváltási díja nem tartozik az ahhoz kapcsolódó termékértékesítés adóalapjába.”*

  4. A visszaváltási díj kontírozásához (T oldal, árbevétel) a Termékek / Karbantartás / Raktármozgás könyvelés / Árbevétel kontírozás menüpontban adjuk meg a Visszaváltási díj mezőt:

    Ennek hiányában a pénzügy modulba feladásra kerülő kimenő számla bizonylaton a visszaváltási díj tételek kontírozatlanok lesznek.

 

Számlázás

  1. A termék számlára emelése után a program a tételsoron kijelzi a termékhez tartozó típust és díjat:

  2. Ezeket a vv adatokat láthatjuk összesítve a Visszaváltási díjak fülön is:

  3. A DRS-rendelet arról rendelkezik, hogy a visszaváltási díj összegét a számlán vagy a nyugtán a termék árától elkülönítve kell feltüntetni. Ennek megefelelően a tételek adatainál megjelenik a visszaváltási díj:

    Majd a visszaváltási díjak típus szerinti összesítése is a tétel után:

  4. Véglegesítéskor a pénzügyi feladás során az árbevétel kontírozásnál megadottak alapján a tételek visszaváltási díjai külön soron kontírozódnak és kerülnek a pénzügy modulba (és ezzel a főkönyvbe):

  5. Érvénytelenítés során természetesen a visszaváltási díjak is mínuszolásra kerülnek:

  6. Módosítás során a tételhez tartozó visszaváltási díjat automatán ráemeli módosító okiratra.

 

 

Megkötések:

  1. A DRS rendelet csak belföldi ügyletek esetén írja elő a díjak felszámítását, így EU és Egyéb ügylet esetén nem számol a program díjat, és meg sem jeleníti azt.
  2. Csak HUF számlán kezeli a program a visszaváltási díjat.
  3. A tételsoron adott kedvezmény a visszaváltási díjat nem érinti.
Print Friendly, PDF & Email
Top