KERESÉS

Menu

Előkészített és véglegesített bizonylatok

Az előkészített bizonylatokat, akár pénzügyi, akár raktár, számlák esetében van lehetőségünk létrehozni. Az ilyen tételek nincsenek hatással a tényleges pénzügyi forgalmunkra, könyvelésre. Rögzítésük, megkötés nélkül – egyébként kötelező tartalmi elemek mellőzésével is – lehetséges. Az előkészített bizonylatok korlátozás nélkül módosíthatók, törölhetők, tényleges hatásukat a véglegesítéskor fejtik ki. A funkció célja, hogy egyfajta „piszkozatként”, több lépcsőben, időben eltolva tehessük meg a bizonylatok rögzítését, a módosítás, változtatás lehetősége mellett. Előkészített típusú tételeket rögzíthetnek, a bizonylatokat tömegesen létrehozó funkciók is, mint például az import funkciók, kompenzáció, stb.

A véglegesített bizonylatoknak azokat a bizonylatokat/tételeket nevezzük, melyek végleges sorszámon rögzítésre kerültek és már hatással vannak pénzügyi/raktár nyilvántartásunk és megfelelő kontírozottság esetén a főkönyvi könyvelésünk adataira. A bizonylat típusától és állapotától függően a végleges bizonylatok módosítása, esetleges törlése már megkötésekkel jár.

Akár az előkészített, akár a véglegesített bizonylatoknál nyomjuk meg az Új adat gombot, lehetőségünk van a bizonylatot bármely módon elmenteni, csupán attól függ az eredmény, hogy a Véglegesítés opció ki van-e pipálva:

Print Friendly, PDF & Email
Top