KERESÉS

Menu

ShopRenter webshop számlázó

A ShopRenter webshop számlázó bővítmény a shoprenter webáruházba érkezett rendelések számlázását, az azon szereplő partnerek és termékek rögzítését biztosítja.

Induló beállítások

  1. ShopRenter webáruháza admin felületén az API beállítások menüpontban engedélyezni kell az API státuszt és megadni egy felhasználónevet ill. jelszót. Ezekre szükség lesz majd a CobraConto.Net beállítási felületén.

  2.  A Cobra.Admin.exe-ben adja hozzá a Bővítmények menüpontban a Cobra.Conto.ShopRenter.Plugin.dll-t a rendszerhez.
  3. A CobraConto.Net programba belépés után nyissa meg a Főmenü / Számlázás / Karbantartás / ShopRenter / Beállítások menüpontot.
  4. Itt adja meg a ShopRenter felületén látható API URL-t, és a beállított felhasználónevet ill. jelszót:

  5. A CCN beállítások szekcióban a következők megadása szükséges:
    – Ügyfélazonosító típus: a ShopRenterből letöltött partner email címe mely partnerazonosító-ba kerüljön rögzítésre a vevőhöz
    – Rendelésszám jellemző: a ShopRenterből letöltött rendelés száma mely számla jellemzőbe kerüljön rögzítésre
    – Modelszám jellemző: a ShopRenterből letöltött termék modelszáma mely termékjellemzőbe kerüljön rögzítésre
    – Számlatömbök: adóévenként 1 számlatömb vehető fel, ahová a számlák generálása történni fog:

  6. A Törzsadat összerendelés szekcióban 4 fül található:
    a.) Rendelés státuszok: nyomjuk meg az [Import] gombot, ennek hatására webáruházunkban definiált rendelés státuszok letöltésre kerülnek a rendszerbe:

    A letöltött státuszokra duplán kattintva a Számlázandó jelölés törölhető, ennek hatására az ilyen státuszú rendelések nem lesznek számlázhatók. Pl.:

    b.) ÁFA kulcs: itt is nyomjuk meg az [Import] gombot, melynek hatására a program letölti a ShopRenterben szereplő ÁFA kulcsokat. Ezeket össze kell rendelni a CobraConto.Net ÁFA kulcsaival. Pl.:

    c.) Fizetési mód: itt is nyomjuk meg az [Import] gombot, melynek hatására a program letölti a ShopRenterben szereplő fizetési módokat. Ezeket össze kell rendelni a CobraConto.Net fizetési módjaival. Pl.:

    d.) Szállítási mód: itt is nyomjuk meg az [Import] gombot, melynek hatására a program letölti a ShopRenterben szereplő szállítási módokat. Ezeket két CobraConto.Net törzsadattal is össze kell rendelni: szálíltási módok és egy termék, mely a szállítás költségét fogja egy számlatételen megjeleníteni:

 

Megrendelések leszámlázása

Az alapvető beállítások elvégzése után hozzákezdhetünk rendeléseink számlázásához. Nyissuk meg a Főmenü / Számlakészítés / ShopRenter / Megrendelések leszámlázása menüpontot.

Az áttekintő ablak alső részén opcionálisan szűrhetünk a rendelés státuszára, a szállítási és fizetési módra, a megrendelő email címére ill. a megrendelés rögzítésének vagy módosításának dátumára is. A [Frissítés] gomb hatására megjelennek a szűrésnek megfelelő, számlázandó státuszú rendelések:


Kattintson a nagyobb méretért!

A rendelések sorának elején látható jelre kattintva megtekinthetők a rendelés részletei:

A számlázni kívánt rendeléseket egyesével a rendelések sorának elején látható üres négyzetbe kell pipát helyezni:

Az összes rendelést egyszerre a sorszám (Nr.)  oszlopfejléc előtt található jelölőnégyzetben jelölhetjük ki:

A kijelölés után válasszuk ki a cél adóévet és adjuk meg a generálandó számlák keltét, majd nyomjuk meg az [Indít] gombot:

Ennek hatására a rendeléseken szereplő partnereket és termékeket rögzíti a partnertörzsbe a program és a kiválasztott adóévhez rendelt számlatömbben előkészített számlákat generál:

Ezeket egyenként vagy csoportosan véglegesíthetjük.

 

Termék azonosítása és rögzítése a cikktörzsben

A megrendeléseken szereplő cikkek azonosítása a ShopRenter “Cikkszám” értéke alapján történik, mivel a ShopRenterben ez kötelező:

Amennyiben nem található meg a ShopRenter cikkszám, a program rögzíti a cikket az előkészített számla generálása során, méghozzá a ShopRenter cikkszám értékét azzal a termékazonosító típussal felvéve, mely a Törzsadatok / Beállítások ablakon a “Saját termékazonosító megjelenítése a bizonylatokon” szekcióban a Számlázáshoz meg van adva:

Új, a ShopRenterből letöltött termékünk tehát:

Print Friendly, PDF & Email
Top