KERESÉS

Menu

Vevői rendeléshez kapcsolódó előlegbekérő készítése

Értékesítési folyamatunkba a teljesítés előfeltételeként előleget (esetleg a teljes összeget) kérhetünk vevőnktől. A vevői rendelés állományaihoz egyenként megadható, mely Bekérőlevél tömbbe készüljenek ezek az előleg- vagy díjbekérők. Másik előfeltétele a funkció használatának, hogy az Értékesítés / Karbantartás / Előlegbekérő termék – ÁFA kulcs összerendelés menüpontban adjuk meg a használt áfakulcsokhoz tartozó előlegszámlára kerülő cikkeket:

A vevői rendelés fejadataként megadható, hogy a teljesítés / szállítás igényel-e előleget és hogy mennyit. Az értéket százalékos formában vagy konkrét értékben is megadhatjuk:

A rendelés rögzítése után a bizonylattallózó ablakból az Előlegbekérő funkciót választva:

  • generálhatunk bekérőt
  • már meglévőt összekapcsolhatunk a rendeléssel
  • megnyithatjuk a kapcsolódó bekérőt
  • törölhetjük a kapcsolatot a bekérővel

Helyes beállítások esetén a Generálás funkció “A művelet sikeresen végrehajtva” üzenetet küld, majd az Előlegbekérő / Megnyitás funkciót választva közvetlenül megnyithatjuk a bizonylatot:

Hivatkozási számként a Vevői rendelésen megadott bejövő megrendelés száma kerül feltüntetésre, hogy a vevőnknek is világos legyen a bekérés előzménye. A megrendelésen lévő tételek áfakulcsonként összevonásra kerülnek a bekérőn (példánkban tehát 3 db 27% tétel 50%-a 65032,96 Ft), amennyiben szükségét látjuk, természetesen a tételmegjegyzésben közölhetjük, mely tétekre kérjük konkrétan az adott áfakulcsú előleget. Innentől az előleg kezelése a Bekérőlevelek kezelése bejegyzésben leírtak szerint történhet.

A bekérő kifizetetlensége esetén a rendszer figyelmeztetést küld és “elgáncsolja” a teljesítés bizonylat kiállítását. A tallózó ablak “F” oszlopát figyelve megjósolható az üzenet szövege:

 

Print Friendly, PDF & Email
Top