KERESÉS

Menu

Email sablon szerkesztése

A Törzsadatok / Email beállítások / Paraméterek menüpontban rögzíthetünk különböző típusú email sablont, majd ezeket nyelvesítés (magyar, angol, stb) szerint megszerkeszthetjük.

Új sablon rögzítéséhez nyomjuk meg az [Új adat] gombot, a megjelenő ablakon pedig adjuk meg a kívánt megnevezést (nem kerül az generált emailbe sehova, csak azonosítási célt szolgál) illetve a válasszuk ki a típust. Pl.:

Az [OK] gomb megnyomása után a [Nyelvi verzió] gombot megnyomva tudunk nyelvenként 1 db megszövegezést adni a sablonnak:

A megjelenő ablakon nyomjuk meg az [Új adat] gombot, ennek hatására megjelenik a szerkesztő ablak:

A szerkesztő ablakon kötelező a Nyelv és a Tárgy mező kitöltése. A Tárgy mezőbe írt szöveg lesz a generált email tárgya, ez már látható a címzettnek tehát.

Ha ezt a két adatot megadtuk, szerkeszthetjük a szövegtörzset, vagyis magának az emailnek a szövegét. A funkciók / formázások bármely más szövegszerkesztőben is megtalálható módon működnek.

Minden email sablon típus (tehát számlaértesítő, fizetési felszólítás, feladat értesítő) más behelyettesíthető (dinamikus, perszonalizált) mezővel rendelkezik, melyet a [Mezők beszúrása] gomb legördülő nyilacskájára kattintva tudunk szerkesztés közben a levél szövegében elhelyezni:

A beszúrás oda történik, ahol a kurzor áll:

Ezek a dinamikus mezők az email generálása során töltődnek fel az aktuális / releváns adatokkal.

 

Az [OK] gomb megnyomásával menthetjük a sablont, ezzel rögzítésre kerül az adott nyelvi verzió és innentől használható:

Print Friendly, PDF & Email
Top