KERESÉS

Menu

Fizetési módok

Hasonlóan az Árformához, a Törzsadatok/Fizetési módok menüpont hatására megnyíló ablakba az adatbázis létrehozásakor a program automatikusan létrehoz fizetési módokat, a 8 napos átutalást alapértelmezettnek jelölve.

A Fizetési módok megnevezése és paraméterezése módosítható, és mindaddig, míg nem történt meg valamely bizonylaton a használata, törölhető is.

Új fizetési mód felvételekor, vagy meglévő paraméterezésének módosításakor, a Pénzmozgás módja, a Kiegyenlítési módja és a Viszonyítási alap ( a számla keltétől vagy a teljesítéstől számolja a program a fizetési határidőt) lenyíló menüből választható.

Az adott fizetési módhoz rendelhető kiegyenlítési móddal például meghatározható, hogy készpénzes számla esetén automatikusan felajánlhatja a program a pénztárbizonylat készítést.

A fizetési módok közül is követelmény, hogy egy alapértelmezett legyen, ezt az Alapértelmezett mezőbe tett pipával tehetjük meg.

A Kedvezmény [%] mezőben a fizetési módhoz tartozó kedvezményt vagy büntető kamatot adhatjuk meg. Plusz érték esetén büntető kamatot (felárat) számol a rendszer a fizetési mód alkalmazásakor, negatív érték esetén pedig kedvezményt ad, tehát csökkenti az értékesítési bizonylaton szereplő tételek árát a megadott százalék alapján.

A fizetési módokhoz rögzíthetők a skontós értékesítés adatai is. A Napok száma mezőbe egész szám, és a Skontó [%] mezőbe 2 tizedes pontosságú szám lehet.

Print Friendly, PDF & Email
Top