KERESÉS

Menu

EKÁER kapcsolat

A plugin feladata

Közvetlen kapcsolat kialakítása küldő oldalról az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel.

Elérhető funkciók: szállítmányok regisztrálása, visszaigazolások fogadása, szállítólevélre felvezetés.

Bővítményt biztosító DLL: Cobra.EKAER.dll

Telepítés/új funkciók:

A Cobra.EKAER.dll-t beépítve a CCN rendszerbe egy navigátor és egy browser bővítménnyel bővül a CCN rendszer.

A navigátor bővítmény hatására új menüpont képződik a Készletkezelés/Karbantartás gyűjtőmenü alatt EKÁER – beállítások néven, és a browser bővítmény hatására bővül a Készletkezelés/Szállítólevelek/Előkészített szállítólevelek menüpont hatására megnyíló kereső ablak, a Frissítés és Véglegesítés funkciós gombok között, a Bővítmények lenyitható funkciós gombbal, ahonnan az EKÁER bejelentés funkció indítható.

A plugin beállítása

Készletkezelés/Karbantartás gyűjtőmenü alatt az EKÁER – beállítások menüpont hatására megnyíló ablakban kell rögzíteni egy-egy szállítmány EKÁER-ben történő regisztrálásához szükséges adatokat és beállításokat:

Az ablakban lehetőség van EKÁER teszt rendszer és EKÁER rendszer beállításra. A CCN rendszerből az EKAER rendszerhez kapcsolódáshoz a CCN rendszeren belüli EKÁER jogosultság szükséges. EKÁER jogosultság nélküli használat esetén csak az EKÁER teszt rendszer beállítás aktív.

A Bejelentés laphoz tartozó adatok az EKAER-be bejelentkező azonosítására szolgálnak, melyek a két különböző beállításhoz regisztráció alapján igényelt Felhasználó név, Jelszó és Aláíró kulcs.

A Rendszámok felsorolás alatt a saját tehergépjárművek, szállítóeszközök sorolhatók fel.

A Raktárak (feladási helyek) elérhetősége felsorolást a program automatikusan kitölti, átmásolva a Cím mező adattartalmát az Utca mezőbe. Az Utca mezőbe másolt adatok szerkeszthetők. Meghagyva a közterület megnevezését, a számozás külön mezőben adható meg. Ha a pontos helymeghatározáshoz szükséges, akkor megadható a Helyrajzi számTelefonszám és Email cím is kézzel rögzíthető.

Az Alapértelmezett tétel fuvarozási ok lenyíló menüből választható.

Az EKÁER bizonylat jellemző a raktári mozgásokhoz felvett bizonylatjellemzők közül választható ki. Esetünkben ez a jellemző megnevezés az EKÁER szám, ami azután választható ki, ha megtörtént a Törzsadatok/Cég/Jellemzők menüpont hatására megnyíló ablakban a jellemző rögzítése.

A jellemző megnevezése után a Bizonylattípus mezőbe válasszuk ki a Raktári mozgások-at és jelölni kell a B (Nyomtatás bizonylatra) jelölő négyzetet.

Az EKÁER bejelentés folyamata

Az EKÁER bejelentés az Előkészített szállítólevelek kereső ablakból indítható, egy előkészített állapotú szállítólevelet kijelölve:

A kereső ablakban a Bővítmények/EKÁER bejelentés funkció hatására a kijelölt előkészített szállítólevélhez tartozó EKÁER bejelentő adatlap nyílik meg. Az ablakba a program, a küldő cég adatait, a raktár adatokat, továbbá a szállítólevélen és a termék törzsben tárolt adatokat felhasználva jeleníti meg az EKÁER bejelentés adatlapját. Az adatlapon a szürkén árnyalt mezők nem módosíthatók, a többi mező szabadon kitölthető.

Alapadatok fül:
A Viszonylat adata egyértelműen beállítandó.
Saját szállító jármű esetében az EKÁER beállítások lapon rögzített járművek közül lehet választani, de beírás is alkalmazható. Külső szállító esetén a Szállító azonosító és a Szállító mezőket kell kitölteni.
Amennyiben saját plusz azonosítót is szeretnénk rögzíteni a szállítmányhoz, a Saját azonosító szabad szöveges mezőt tölthetjük ki.

Feladó, felrakodás fül: Feladóként a saját cégünk adatai szerepelnek, a Felrakodás szekció az indító raktár adataival egész ki automatikusan.

Átvevő/kirakodás fül: a szállítólevél a Partner (ez lesz a Vevő) és a Szállítólevél (ez lesz a Kirakodás) fülön megadott cégadatokkal töltődik ki. (Amennyiben csak a Szállítólevél fülön vettünk fel céget, mindkét szekcióba annak adatai fognak szerepelni):

Tételek fül: itt még egyszer ellenőrizhetjük a szállítmány tételeit és kiegészítő adatokat rögzíthetünk (bárcakód, engedélyszám, stb.)

Az adatlapon minden szükséges adat megadása után az Ok hatására a program csatlakozik az EKÁER-hez, elvégzi a szállítmány regisztrációját. Sikeres regisztráció esetén a SUCCES eredményt kapjuk vissza:

A szállítólevél

Sikeres regisztráció után a program a kapott EKAER számot betölti az EKAER szám mezőbe, melyet a Jellemzők fülön találunk a szállítólevél megnyitása után:

Ezután a szállítólevelet véglegesítve, az EKÁER szám a szállítólevélen nyomtatásra kerül:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Top