KERESÉS

Menu

Hitelkeret ellenőrzés

A 2023.3 verziótól kezdve az Értékesítés modul Teljesítés bizonylatának véglegesítésekor a rendszer ellenőrizni tudja a vevő hitelkeretét és annak átlépésekor megakadályozza a teljesítés elvégzését. A funkció használata licencehez kötött.

A partnerhez tartozó hitelkeretet annak adatlapján kell rögzíteni. A partner hitelkeretének és aktuális kintlévőségének összevetése könyvelési devizára átszámítva történik. Az ellenőrzés alapvetően a partner kiegyenlítetlen kimenő számláit veszi figyelembe, de a rendszerbeállításokban ez még bővíthető a számlázatlan teljesítések összegével is. Ehhez a Hitelkeret.SzámlázatlanTeljesítés.Beszámítás beállítás értékét 1-re kell állítani.

Amennyiben a hitelkeret ellenőrzés során annak kimerülését állapítja meg a rendszer, a teljesítés véglegesítését megakadályozza figyelmeztetés kíséretében:

A 2024.2 verziótól kezdve az Értékesítés modul Rendelés bizonylatának véglegesítésekor is képes a rendszer a vevő hitelkeretét figyelni. Ehhez a Hitelkeret.SzámlázatlanTeljesítés.Beszámítás beállításnak bekapcsolt állapotban kell lennie:

Szintén ettől a verziótól elérhető, hogy a vevő még nyitott rendeléseinek értékét is beleszámoljuk a hitelkeretbe, ehhez az új Hitelkeret.TeljesítetlenRendelés.Beszámítás beállítás értékének szintén 1-nek kell lennie. Ez a figyelés csak akkor működik, ha a Hitelkeret.SzámlázatlanTeljesítés.Beszámítás is igaz értékű!

Print Friendly, PDF & Email
Top