KERESÉS

Menu

Raktárak létrehozása és paraméterezése

A raktárak kialakítása és paraméterezése a Készletkezelés / Raktárak menüpont alatt történik. A raktárak nem adóévekhez kötődő objektumok, évnyitáskor nem kell ezeket újra létrehozni. Új raktár felvételét az Új adat gombbal kezdhetjük, meglévőt módosításra megnyitni pedig a Megnyitás gombbal. Törölni csak olyan raktárat lehetséges, melybe nem történt bizonylatrögzítés.

 

Egy raktár alá tartoznak az adóévekhez tartozó bizonylattömbök, ezekből évente természetesen újat kell nyitni:

A raktár fejadatai közt szerepel a címe, jövedéki engedély száma, GLN száma és esetlegesen a raktár zárolási dátuma, mely elé a rendszer nem enged mozgást véglegesíteni.

Egy adóévhez raktáranként 1 raktári mozgás tömb és egy szállítólevél tömb tartozik, melyeknek állományjeleit megadhatjuk. Új tömb létrehozásánál kötelező megadni, mely adóévhez fog tartozni:

További opciók:

  • Lezárt: bejelölése után nem enged a rendszer új bizonylatot rögzíteni az adott raktár adott adóévében
  • Főkönyvbe könyvelendő: az opció bekapcsolásával a Termékek/Raktármozgás könyvelés menüpont alatt kialakított mozgásnem kontírozásoknak megfelelően a Főkönyv modulba feladásra kerülnek a készletérték változások
  • Mozgástípus kötelező: bejelölésének eredménye, hogy a rendszer csak mozgásnem megadása után engedi elmenteni a raktármozgató bizonylatot vagy szállítólevelet

 

A fejléc és lábléc megjegyzések jelen dokumentáció írásakor a szállítólevél típusú bizonylatra töltődnek rá, melyeket persze a konkrét bizonylat elkészítése közben módosíthatunk vagy akár törölhetünk is.

Print Friendly, PDF & Email
Top