KERESÉS

Menu

Raktárak létrehozása és paraméterezése

A raktárak kialakítása és paraméterezése a Készletkezelés / Raktárak menüpont alatt történik. A raktárak nem adóévekhez kötődő objektumok, évnyitáskor nem kell ezeket újra létrehozni. Új raktár felvételét az Új adat gombbal kezdhetjük, meglévőt módosításra megnyitni pedig a Megnyitás gombbal. Törölni csak olyan raktárat lehetséges, melybe nem történt bizonylatrögzítés.

A raktár fejadatai közt szerepel a megnevezése, jövedéki engedély száma, GLN száma és esetlegesen a raktár zárolási dátuma, mely elé a rendszer nem enged mozgást véglegesíteni.

A raktár címe a szállítólevél nyomtatványokon, mint felrakodási hely szerepeltethető, pl:

EKÁER modul használata esetén pedig a raktár címe pedig fel-/lerakodási helyként szerepel. Mivel az EKÁER rendszer a fel-/lerakodási helyeknél a házszámot, vagy helyrajzi számot külön mezőben kéri, fontos, ezek ki legyenek töltve.

Egy raktár alá tartoznak az adóévekhez tartozó bizonylattömbök, ezekből évente természetesen újat kell nyitni:

 

Egy adóévhez raktáranként 1 raktári mozgás tömb és egy szállítólevél tömb tartozik, melyeknek állományjeleit megadhatjuk. Új tömb létrehozásánál kötelező megadni, mely adóévhez fog tartozni:

További opciók:

  • Lezárt: bejelölése után nem enged a rendszer új bizonylatot rögzíteni az adott raktár adott adóévében
  • Főkönyvbe könyvelendő: az opció bekapcsolásával a Termékek/Raktármozgás könyvelés menüpont alatt kialakított mozgásnem kontírozásoknak megfelelően a Főkönyv modulba feladásra kerülnek a készletérték változások
  • Mozgástípus kötelező: bejelölésének eredménye, hogy a rendszer csak mozgásnem megadása után engedi elmenteni a raktármozgató bizonylatot vagy szállítólevelet

 

A megjegyzések bizonylattípusonként külön szabályozhatók.

Print Friendly, PDF & Email
Top