KERESÉS

Menu

Értékesítési csomagok

Az értékesítési csomagok használatával ügyfeleinknek kedvezményes árú termék-összeállításokat ajánlhatunk és értékesíthetünk. Az értékesítési csomagoknak önmagukban nincs készletmennyisége, csak a csomagot összetevő cikkeknek.

Rögzítés

A CobraConto.Net szoftverben az értékesítési csomagok összeállítását, módosítását a Főmenü / Termékek / Értékesítési csomagok menüpont alatt végezhetjük el.

A szokásos “Új adat” gomb megnyomásával indítható új csomag rögzítése. Egy csomag korlátlan számú termékből állhat.

Az Alapadatok fülön adjuk meg a csomag nevét, majd Termékek fülön határozhatjuk meg a csomagot összetevő termékek mennyiségét és ezek csomagos értékesítés esetén érvényes árát:

Egy csomagban szereplő termék árát az Érvényesség kezdete, Deviza és Ár adatok megadásával definiáljuk:

Használat

Értékesítési csomagok az Értékesítési modul (ajánlat, vevői rendelés, teljesítés) bizonylatain és számlán szerepelhetnek. A bizonylatra egy csomag felvételéhez adjuk meg raktárat, a csomag mennyiségét és a nyomjuk meg a kis csomagot ábrázoló gombot:

A gomb megnyomásának hatására megjelenik az értékesítési csomagokat listázó ablak, ahol a kívánt csomagot dupla egérklikkel választhatjuk ki:

A csomag kiválasztása után a bizonylatra felkerülnek a csomagot összetevő termékek. Az egységárak a csomagban meghatározott árak lesznek. A termékek mennyisége a csomag kiválasztása előtt megadott mennyiség szorozva az adott csomagban meghatározott mennyiséggel. Példánkban 5 db csomagot raktunk a bizonylatra, mely 3 különböző cikkből áll, amelynek az egy csomagban szereplő mennyisége 10, 5 és 15, így 5 darab csomagot bizonylatra rakva ezek ötszöröse kerül a tételekre:

 

A csomagban szereplő termékekhez a bizonylaton további kedvezményeket rögzíthetünk akár %, akár pontos érték alapon.

Amennyiben a csomag részét képező valamely terméket sarzs, sorozatszám vagy lejárati dátum azonosítással kell kezelni, akkor az azonosítók kiválasztása a tételsor kijelölése után a szokásos módon elvégezhető:

 

Csomag törlése a bizonylatról

Amennyiben a csomag összetevőit el szeretnénk távolítani a bizonylatról, akkor elég csak az egyik összetevőt törölni. A rendszer automatikusan eltávolítja a csomag összes összetevőjét a bizonylatról. A videó elindításával megtekinthetjük ezt:

Print Friendly, PDF & Email
Top