KERESÉS

Menu

Teljesítés állományok paraméterezése

Állomány rögzítés és módosítás

Meglévő vagy új ajánlat állományt (tömböt) az Értékesítés / Állományok felügyelete / Teljesítés menüpont alatt paraméterezhetünk vagy rögzíthetünk. Értelemszerűen az Új adat gombbal teljesen új állomány rögzítését kezdhetjük meg, a Megnyitás gomb már meglévő állományt nyit meg módosításra:

Alapadatok fül

  • Megnevezés (kötelező): az állomány azonosítására szolgál a rögzítő és szűrő ablakokon

  • Divízió (kötelező): Székhely, telephely…stb., a számlázási adatoknál, bizonylatoknál ezen telephelyünk adatai jelennek meg
  • Készletkezelés (kötelező): az itt megadott készletkezelési szabály és a teljesítés aktuális státusza (kitárolás alatt -> telephelyen kitárolva -> kiszállítás alatt -> ügyfélnek átadva) szerint szabályozza a rendszer, hogy készül-e készletkezelési bizonylat.
    Nincs: az opció nevének megfelelően nem eredményez az értékesítés teljesítés semmilyen készletcsökkentést
    Tervezett: tervezett állapotú kiadás bizonylatot készít, melyet a később véglegesíthetünk. Hasznos, ha külön helyen történik a számlázás és az árukiadás.
    Tényleges készletből (POS): amennyiben van elegendő készletmennyiség az értékesített termék(ek)ből, azonnali készletcsökkenést eredményez. Amennyiben viszont nincs (tehát negatívba menne a készlet, ami a rendszer elveivel ellentétes), tervezett státuszú készletmozgató bizonylatot generál, mely a bevételezés megtörténte után véglegesíthető.
    Tényleges készletről: a teljesítés kiszállítás alatt vagy ügyfélnek átadva státuszba állítva megtörténik a készletcsökkentés. Amennyiben nincs elegendő mennyiség készleten, a szoftver nem engedi véglegesíteni a teljesítés ezekben a státuszokban és figyelmeztetést küld:

  • Kapcsolódó számlatömb: azt szabályozza a beállítás, hogy amennyiben számlát generál a teljesítés, mely tömbbe tegye ezt
  • Számla generálás (kötelező): a négy kiválasztható opcióval az szabályozható, hogy a teljesítés mely státuszában történjen számla generálás
    Nincs: az opció nevének megfelelően nem eredményez a teljesítés számlagenerálást
    Kitároláskortelephelyen kitárolva státuszban indul el a számlagenerálás
    Kiszállításkor: kiszállítás alatt státuszban indul el a számlagenerálás
    – Áru átvétele utánügyfélnek átadva státuszban indul el a számlagenerálásA Teljesítés bizonylat és a Számla illetve Készlet modul kapcsolatának lehetőségei

Nagyításhoz kattintson a képre!

  • Alapértelmezett ügylettípus (kötelező): Belföldi, EU tagállam, Egyéb
  • Állományjel: az aktuális adóévnél beállított formátumnak megfelelően bizonylatokon ez jelenik meg
  • Alapértelmezett riport: teljesítési állományonként állítható, hogy mely nyomtatási formátum legyen az alapértelmezett új bizonylat rögzítésekor
  • Árumozgás dokumentum: megadható, hogy a készletkezelésbe generált dokumentum szállítólevél vagy egyszerű raktári kiadási bizonylat legyen
  • Raktárközi átadás engedélyezve jelölő pipa: amennyiben jelölve van és a teljesítésen szereplő partner telephelyéhez a “Teljesítés átvevő raktár” mezőben van beállítva raktár, akkor a program készletkezelés esetén nem egyszerű árumozgási dokumentumot generál a Készlet modulban, hanem raktári átadást a “Teljesítés átvevő raktár” mezőben beállított raktárba. (Bizományba adáshoz szokták használni.)
  • Zárolva eddig: amennyiben a mezőben megadott dátummal megegyező vagy korábbi teljesítésű bizonylatot írnánk, azt a rendszer elgáncsolja:

  • Devizanemek: A 2018.6-os verziótól kezdve a bejövő rendelés állománynál használható devizánként határozhatók meg a kerekítések. A fenti képen csak HUF esetén kerekít a program tételértéket, ÁFA-t és végösszeget, a többi devizanem esetén nem történik meg a kerekítés. Alapértelmezett deviza a kívánt devizanem kijelölése után az alsó menüsoron található   gomb megnyomásával állítható be. Az oszlopok magyarázata: „A”: az adott állomány alapértelmezett devizaneme. „TK”: Tételérték kerekítés; „ÁK”: Áfa kerekítés; „VK”: Végösszeg kerekítés:

Megjegyzések fül

Az állományhoz rendelhető alapértelmezett megjegyzés több nyelven fejlécben és láblécben. Első lépésként a nyelvet kell kiválasztani, majd azt követően a megjegyzést felvinni. Természetesen ezek a megjegyzések ajánlat írás közben módosíthatóak:

Print Friendly, PDF & Email
Top