KERESÉS

Menu

Ajánlatból megrendelés

Amennyiben az értékesítési folyamat ajánlat kiadásával kezdődött, az alapján egyszerűen vehetünk fel megrendelést vevőnktől.

1. Keressük ki a véglegegesített ajánlatok közül azt, melyből megrendelést szeretnénk készíteni és nyomjuk meg a [Megrendelés generálás] gombot:

2. A megjelenő ablakban válasszuk ki a megrendelt csoportot, ezen belül pedig a “Kell” oszlop jelölésével van lehetőségünk szelektálni a megrendelt tételeket:

3. Az ablak alsó részében adhatjuk meg, hogy mely adóév mely megrendelés állományába kívánjuk a megrendelést létrehozni. Így nem jelent gondot az sem, hogy ha az ajánlat írása és a megrendelés leadása nem egy adóéven belül történt. Szintén az ablak alsó részében szabályozhatjuk 2 pipával, hogy az ajánlatra rögzített fej- és lábléc megjegyzések másolódjanak-e a generált megrendelésre. Amennyiben általában erre nincs szükség az adott ajánlat állományban, a Karbantartás menüben ezt kikapcsolhatjuk.

Végül adjuk meg a teljesítési határidőt és nyomjuk meg az [OK] gombot!

4. Megjelenik a megrendelés szerkesztő ablak a megadott adatokkal feltöltve. Véglegesítés előtt természetesen ezen még változtathatunk:

5. Az [OK] gombot megnyomva véglegesíthetjük és nyomtathatjuk a megrendelés visszaigazolását.

6. Az ajánlatok közt látható, hogy a megrendelt ajánlat állapota “Megrendelt”-re változott:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Top