KERESÉS

Menu

Bevezető

Általános leírás

Használatbavétel

A tárgyi eszköz modulhoz használatához úgy kell kialakítani a CCN rendszert, hogy attól az időponttól lehessen a rendszerbe eszközöket nyilvántartani, amely időpont a legrégebben használatba vett eszköz bekerülési időpontja.

Ez az időpont maximum a vállalkozás alapításának időpontja lehet, amit az adóévek kialakításánál figyelembe kell venni.

Az eszköznyilvántartás előkészítéséhez és beindításához alapsémát csak olyan esetekre lehet felállítani, ha a vállalkozás a CCN rendszer alkalmazásba vételének kezdő időpontjától, akár a többi modul éles használata előtt, vagy a többi modul használatbavételének kezdő időpontjával azonos időponttól, az eszközeinek kezelését is a CCN rendszerben szándékozik végezni. Ez azt jelenti, hogy nincs automatizált, tökéletes megoldás arra az esetre, ha egy vállalkozás elkezdi a CCN rendszert használni egy adott tárgyévben, például pénzügy/számla/stb. vonatkozásban, majd néhány év múlva úgy dönt, hogy az eszközeit is a CCN rendszerben akarja kezelni.

Ha ilyen igény jelentkezik, akkor egyedileg elemezni kell, hogy milyen teendőkkel biztosítható az átállás egy régi nyilvántartásból a CCN rendszerre.

Print Friendly, PDF & Email
Top