KERESÉS

Menu

Eszköz főkönyvi egyeztetés

A menüpont hatására megnyíló ablakban kiválasztott Adóév megadott Időszakához rögzített főkönyvi események eszköznyilvántartásban tárolt érték adatai és a főkönyvi eseményekhez tartozó vegyes naplóba feladott főkönyvi könyvelés Mozgás típusonként egyeztethető.

A Mozgás típus mezőbe lenyitható menüből kell választani:

A mezőbe értékcsökkentés típust választva a program a Frissít hatására összesítést készít a főkönyvi feladásokból és az eszközkartonokról az értékcsökkentés főkönyvi esemény sorokból:

Az ablak baloldalán kivonatosan jeleníti meg a program, hogy a megadott időszakban a terv szerinti értékcsökkentés végrehajtásának hatására milyen főkönyvi feladás történt.

Az ablak jobboldalán szintén összevontan jeleníti meg a program a megadott időszakban végrehajtott értékcsökkentés főkönyvi esemény érték adatokat.

A baloldalon ellenszámlával együtt, ahogyan a főkönyvi feladás történt, a jobboldalon viszont csak a terv szerinti értékcsökkenés költségszámlaszámmal, mert a főkönyvi esemény sorában csak az a számlaszám van megjelenítve.

A jelen mintán látható, hogy eltérés van a főkönyvi feladás és az eszköznyilvántartásba rögzített adatok között.

Ha a főkönyvbe feladott Könyvelt kivonat összesen és az Eszköz mozgás kivonat összesen adatok között eltérés van, akkor mindkét oldalon a Terv szerinti ÉCS leírás sort kijelölve, a Megnyitás hatására megnyílik az Eszköz főkönyvi egyeztetés (tételek) ablak.

Az ablakban a program tételesen megjeleníti a kigyűjtött adatokat.

A kigyűjtött sorok számából már kitűnik, hogy három tételsorral több van az Eszköz mozgás oldalon. Adódik ez abból, mert a jelen mintához a „Teszt eszköz megnevezése 1” eszköz három értékcsökkentése szándékosan nem könyvelendő végrehajtással történt.

Egyébként a lap tetején látható Nem egyező tételek kapcsolót beállítva, automatikusan szűri a program a tételeket, és csak az eltérést eredményező tételeket jeleníti meg az ablakban.

Bármelyik oldalon egy tételt kijelölve, a Megnyitás hatására az érintett eszközhöz tartozó Eszköz adatok ablak nyílik meg, és ha szükséges valamilyen módosítás elvégzése, akkor azt elvégezve, és visszalépve a kivonatos kigyűjtés ablakba, már módosul a változtatás hatására a kigyűjtés.

Print Friendly, PDF & Email
Top