KERESÉS

Menu

Cash Flow

A menüpont hatására megnyíló ablakba a pénzügyi nyilvántartásokba rögzített ki nem egyenlített ütemezett kiadások (bejövő számlák és kötelezettségek), a kimenő számlák ki nem egyenlített várható kiegyenlítései, valamint a pénztárak és bankszámlák záró egyenlegei alapján, a vállalkozás operatív pénzügyi helyzetének tárgynapi, vagy jövőbeni alakulása tekinthető meg.

Lehetőség van a lekérdezést alkalmazva szűrőbeállításokkal, rövidebb-hosszabb elkövetkező időszakra a felsorolt nyilvántartásokból csak kiválasztottak figyelembevételével vizsgálni-elemezni a követelések és kötelezettségek alakulását.

A megnyíló ablak Pivot ábrázolási módot alkalmazva készült, a megnyíló ablak fejrészében szereplő címszavak elhelyezkedése alapállapotban az alábbi:

Cash Flow

A címszavak elhelyezkedését változatlanul hagyva program egy adott szűrő beállítással minden címszó szerinti adatot kigyűjt, de a felső sorban látható Állomány, Partner és Bizonylatszám adatokat nem jeleníti meg a táblázatban.

Felhasználva a Pivot ábrázolási mód adta lehetőségeket, a mintán látható címszó megnevezéseket megfelelő szintre és helyre húzva az ablak fejlécében, vagy éppen kihagyva a megjelenítendő adatok közül, több különböző bontású táblázat készíthető egy szűrőfelülettel kigyűjtött adathalmaz megjelenítéséhez:

CashFlowPivot

Szűrési opciók

Az Időszak mezőkbe kell megadni a vizsgálandó időszak kezdő és záró dátumát. A kigyűjtés elindítása előtt mindkét időszak mező kitöltése kötelező.

Az időszak első mezőbe kezdő dátumként a program alapállapotban felajánlja a napi dátumot, és nem fogad el a napi dátumnál régebbit. Az időszak második mezőbe a program csak olyan dátumot fogad el, ami nem régebbi a kezdő dátumnál.

Az Időszak előtti kiegyenlítetlen érték adatok, valamint a Bank és Pénztár egyenleg adatok a vizsgált időszak minden olyan napjához, amikor az aktuális kötelezettségek és/vagy követelések alapján a vállalkozás operatív pénzügyi helyzete változhat, az induló naphoz tartozó adattal azonosak.

Egy adott dátum oszlopában a Bejövő-, Kimenő számlák és Kötelezettségek sorhoz mindig csak az adott napon esedékes kötelezettség és/vagy követelés adatokat jeleníti meg a program, és a beállított időszak megelőző dátumaihoz tartozó kötelezettségek és/vagy követelések előjeles egyenlegét az adott dátum Áthozott egyenleg sorába összegezve tünteti fel.

Az Összesen sorban minden dátumhoz a kigyűjtött adatok szerint számítható várható operatív pénzügyi egyenleg adatot jeleníti meg a program.

Az időszak végén a devizanem jelével jelzett oszlopban a kigyűjtött adatok alapján számítható záró CashFlow állapot látható. Az oszlop mezőibe összegzi a program az időszakhoz tartozó várható bevételeket és kiadásokat, változatlanul megjelenítve az Időszak előtti kiegyenlítetlen érték adatokat, valamint a Bank és Pénztár egyenleg adatokat.

 

Megjegyzés: A CashFlow lekérdezés indítása funkciótér jogosultság beállítással szabályozható. Ha a felhasználói licenc tartalmazza a VIR,Kontrolling funkciót akkor az alapbeállítás szerint a CashFlow lekérdezés indítási funkciótér általánosan engedélyezett.

Print Friendly, PDF & Email
Top