KERESÉS

Menu

Cash Forecast

A menüpont lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozás operatív pénzügyi helyzetét reprezentáló kigyűjtés és a vállalkozás beszerzési és értékesítési végleges megrendelésinek pénzügyi vonzata összevontan és részletekben is, tételes kigyűjtésekkel alátámasztva elemezhető legyen.

A menüponthoz alkalmazott szűrő- és méret beállítások elmenthetők, és egy beállítás jelölhető Alapértelmezett beállításként.

A menüpont alapján készíthető kigyűjtéshez bevezetésre került a Várható pénzügyi teljesülés fogalma: a Várható pénzügyi teljesülés dátuma megadható a kimenő/bejövő számlákhoz valamint a végleges beszerzési és értékesítési rendelésekhez.

Ha a mező tartalmaz adatot, akkor a program a kigyűjtés során a mezőbe rögzített várható pénzügyi teljesülést veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a bizonylathoz megadott teljesítési határidőt. Több részletben történő teljesítés esetén, ha van rögzítve dátum a Várható pénzügyi teljesülés mezőbe akkor a CashForecast tábla kigyűjtéséhez, a program az összes részlet határidejeként a megadott dátumot veszi figyelembe.

A CashForecast ablakban a jövőbeni időszakra kigyűjtött adatok megjelenítésére választható a napi, heti, havi, negyedéves vagy éves bontás. A következő ábrán látható szűrőbeállítást alkalmazva, mintaként megtekinthető egy demó adatbázis adatai alapján készített kigyűjtés.

Cash Forecast

 

Az Export gomb hatására megnyíló ablakból a kigyűjtés XLSX kiterjesztésű fájlba mentése indítható.

Az ablakban a Diagram fülre átváltva, a program a kigyűjtés alatt vonaldiagramot jelenít meg. A vonaldiagram a kigyűjtés Összesen sorába összesített adatok alakulását grafikusan ábrázolja.

Cash Forecast Diagramm

 

Lefúrás

Az elkészített kigyűjtéshez kapcsolódva külön ablakban megjeleníthetők az egyes típushoz kigyűjtött adatsor kiválasztott adatához tartozó tételek. Például a mintából kiválasztva az Időszak előtti kimenő számlák sorához tartozó egyik mezőt, a mezőre kétszer kattintva megnyílik az összeg tételes felsorolását tartalmazó ablak. A felsorolásban a szűrőben megadott Időszak kezdő dátuma előtti fizetési határidővel rendelkező kiegyenlítetlen kimenő számlák láthatók.

Cash Forecast Items

Az egyes bizonylatok ebből a tételes ablakból megnyithatóak, és szükséges jogosultság esetén módosíthatók.

Például ha a megnyitott kiegyenlítetlen tétel teljesítési határideje a szűrő feltételként megadott kezdő dátum időpontjában már lejárt, de ismert a kezdő dátum utáni új időpont, mint várható pénzügyi teljesülés, akkor az a dátum a megnyitott tételhez rögzíthető.

Módosítás után az induló ablakban végrehajtott frissítés hatására a kigyűjtés a módosításhoz igazodva frissül.

 

Lekérdezés gyűjtők szerint

Ha a kigyűjtés indítása előtt történt gyűjtő kategória kiválasztás, akkor a kigyűjtésben látható tételsorhoz a Gyűjtő oszlopban megjeleníti a program, ha történt a tételsorhoz tartozó bizonylat fejgyűjtőjeként a kategóriához tartozó gyűjtő hozzárendelés.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Top