KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2020.3 verzió változásnapló

Számlakészítés

Javítás:

  • Egyszerűsített számla NAV feladásában hibás áfa tartalom volt. Javítva
  • Eltérő adóévben található előleg számla beemelés esetén nem történt meg a végszámla NAV feladása, amennyiben a végszámla ÁFA tartalma 100 000 Ft alatt volt Mostantól helyesen a végszámla vizsgálatakor a teljes ügylet ÁFA-tartalma alapján hoz döntést a program.
  • Egyszerűsített számlaként kiállított szállítólevél sztornója egyszerűsített számla nyomtatási képpel készült. Javítva.
  • Ütemezett számla generáláskor a partnerkategóriára szűrés egyes esetekben nem működött. Javítva.

 

Funkcióbővülések:

  • Ütemezett számlázás / Sablon menüpont modernizálásra került. A régi ablak is visszakapcsolható az Adminban: Iktatás.TallózóFelület.Elavult
  • Számlakészítés / Ütemezett számlázás / Ütemezett számlák menüpont modernizálásra került. A régi ablak is visszakapcsolható az Adminban: Iktatás.TallózóFelület.Elavult

  • Megjelent a központi Online Számla Rendszer (MOSZR) kezelő szolgáltatás, mely szerveren futtatva végzi a számlák feladását (amennyiben a kliens program nem tudta feladni) és státusz lekérdezését. A leírás itt található: http://help.cobra.hu/index.php/2020/05/26/online-szamla-rendszer-moszr-kezelo-szolgaltatas/

Pénzügy

Javítás:

  • Éves ütemezésre beállított átértékelés (Pénzügy / Karbantartás / Árfolyam átértékelések menüpont) megismétlése esetén a program nem az eredeti árfolyamhoz képest kalkulált, hanem a már átértékelthez. Javítva.

 

Funkcióbővülés:

  • Banki tétel sablon mostantól üres közlemény-részletet is megenged. (Néha a banki kivonaton a tranzakció költsége azonos közleményt tartalmaz, mint a tranzakció maga (pl. MKB), így az mindig egyedi, tehát nem lehet megadni egy bizonyos közlemény-részletet. Mostantól az üresen hagyott közlemény-részlet esetén a típus és a terhelés/jóváírás jelleg alapján is kikontírozza a tranzakciót.)

 

Értékesítés

Funkcióbővülés:

  • Értékesítés teljesítés bizonylaton megjelent a “Tételsor másolása” funkció. Hatására az aktuális sor másolódik, létrejön még egyszer:

    Anyagmozgatott, számlázott, vagy több rendelésből összevont sort nem lehet másolni. A másolás a gyűjtőket, jellemzőket és azonosítókat is lemásolja.

 

Beszerzés

Funkcióbővülés:

  • Modernizálásra került és bővült a szűrhető adatok köre a Beszerzés / Megrendelések / Előkészített megrendelések és Véglegesített megrendelések ablakokon:

  • A beszerzési rendeléseknél bevezetésre került a “Határidő” fejadat. Kötelező véglegesítéskor kitölteni. Amelyik tételsor nem rendelkezik határidővel, annál véglegesítéskor kitölti a fejben lévővel.
    img_5ed0d0eea9202
  • Megvalósításra került a beszerzési rendeléseken a szállítási cím, mely a “Szállítás” fülön megadható:

    Ha ez meg van adva, akkor megjelenik a nyomtatványon is.  Ehhez szükséges frissíteni a  Beszerzés megrendelő levél nyomtatványt (rv.: 77.19):

     

Iktatás

Funkcióbővülés:

  • Modernizálásra kerültek a következő tallózó ablakok: Érkeztetett bejövő iratok, Nyilvántartott bejövő, Nyilvántartott kimenő iratok, Postakönyvek, Tértivevény érkeztetés, Összevont iktatási adatok
  • Mostantól készít bejegyzést a változás naplóba az érkeztetett iratra futtatott “Mozgatás iktatótömbbe”funkció

 

Tárgyi eszköz

Funkcióbővülés:

  • Bevezetésre került a  Finanszírozási források kezelése funkció:
    A Tárgyi eszköz / Finanszírozás kezelés / Finanszírozási források ablakban lehetséges rögzíteni a forrásokat:

    A megnyert források felhasználását a Tárgyi eszköz / Finanszírozás kezelés / Forrás felhasználások ablakban követhetjük nyomon:
    Az elnyert források felhasználása a kiválasztott tárgyi eszköz “Fejlesztési tartalék, Finanszírozás” fülén rögzíthető:

 

 

Terméktörzs

Javítás:

  • Amennyiben a termék rögzítésekor a könyvelési- vagy árbevétel besorolás nem volt megadva, az üzenet a felhasználó számára értelmezhetetlen. Javítva.

 

Funkcióbővülés:

  • Mostantól a program új termék-azonosító felvitelkor felajánlja az alapértelmezettet, vagy ha csak egy van, akkor azt.

 

Törzsadatok

Funkcióbővülés:

  • Mostantól az MNB árfolyamok letöltése funkció futtatása készít változásnapló bejegyzést, így lehet látni, hogy ki töltötte le.
  • Megjelent az Import automata MNB árfolyamokhoz: Cobra.NationalBank.MNB.Service.exe
    Feladata feltölteni a megadott adatbázisokban a deviza árfolyamokat a Magyar Nemzeti Bank árfolyam-kiszolgáló web-szervize alkalmazásával.
    Az automata alapból Windows szervízként telepíthető, de konzolos módban is futtatható.
    Szerviz módban ütemezetten ismételve, míg konzol módban egyszer fut.
    A feltöltési stratégia azonos a “Törzsadatok/Cég/Deviza árfolyamok/MNB árfolyamok letöltése” funkcióéval.
    Paraméterezése konfig fájl segítségével történik (l. mellékletben Cobra.NationalBank.MNB.cfg).
    A konfigfájl alapértelmezése: a program neve, exe->cfg kiterjesztés-cserével, valamint parancssori paraméterben megadható: Config=valami.cfg
    Működése során naplót készít: szervíz módban rendszernapló bejegyzéseket, konzol módban szöveges naplófájlt.
    Csak az aktívnak jelölt devizákat veszi figyelembe.

 

Cobra.Import

Hibajavítás:

  • A funkció kiválasztott Vonalkód azonosító esetén is azt jelezte, hogy a mező nincs kitöltve. Javítva.
Print Friendly, PDF & Email
Top