KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2020.8 verzió változásnapló

Figyelem, szűkséges ellenőrzés!

A CobraConto.Net 2020.8-as verziója már csak minimum Microsoft .NET-keretrendszer 4.5.2 verziójával rendelkező Windows operációs rendszeren működik. Ha a gépről működik a NAV Online Számla feladás, ez már Önnél telepítve van. Windows XP-re a .NET-keretrendszer 4.5.2 verziója már nem telepíthető. Amennyiben bizonytalan, töltse le és futassa a http://ftp.cobra.hu/files/CheckDotNet.exe ellenőrző programot!

 

NAV Online Számla 3.0: kezdje el a felkészülést!

2021. január 1 az a dátum, amely időponttól már minden számla adatszolgáltatásra kötelezetté válik, ettől az időponttól szinte nincs kivétel vevői körre, értékhatárra vagy egyéb más megkötésre.

Kérjük, figyelmesen olvassa el és értelmezze  bejegyzésünket: Átállás az Online Számla Rendszer 3.0 verzióra

A jogszabályi változás adat strukturális változásokat is jelent, mely a számlázás során használt ÁFA kulcsokhoz való extra adatok megadását jelenti. Enélkül nem fog tudni a program 3.0-ás adatszolgáltatást végezni.

A beállítás elvégzéséhez a felhasználó cégnek tisztában kell lennie, hogy számlázása során pontosan milyen okból használ 0%-os vagy adómentes jelölést, mivel ezek jelölését a NAV a 3.0-ás adatszolgáltatásban kötelező teszi. Ügyfélszolgálatunk szívesen segít az adatok rögzítésében, de nem tud a cégeknek adótanácsadást nyújtani. Amennyiben bizonytalan, konzultáljon könyvelőjével!

 

 

Különös figyelmet kell fordítani 2021.01.01-től a természetes (magán) személyek kezelésére is! Kérjük, figyelmesen olvassa el és értelmezze  bejegyzésünket: Átállás az Online Számla Rendszer 3.0 verzióra

 

Számlakészítés

Hibajavítás:

Funkció bővülések:

    • Mostantól a CobraConto.Net program a MOSZR felelős felhasználó(k) számára értesítést ad a kezelendő számlákról a státuszsorban és a program indulásakor is. A státuszsorban megjelenik egy MOSZR feliratú elem, mely előtt ikon jelzi, hogy a számlák között van-e kezelendő.
      Három állapota van:
      1. Van hibás adatszolgáltatás: Megállapítani a hiba okát, javítani
      2. Csak figyelmeztetés van: Érdemes megnézni az okát, de ettől az adatszolgáltatás sikeres

      3. Minden rendben

      Az egeret a státusz-elem fölött tartva egy buborék-üzenetben részletesebb statisztikai információkat kapunk.

      Amennyiben olyan számla található a rendszerben, melyet nem sikerült feladni, vagy azt a NAV hibásnak minősítette, akkor a MOSZR felelős felhasználó számára már belépéskor figyelmeztető üzenetet jelenik meg. Pl.:

       A MOSZR feliratra kattintva a statisztikai elemzés újból lefuttatható, az eredmény frissíti a státusz-elemet:

    • Az Évnyitás funkció a számlatömbök nyitásakor elvégzi a MOSZRNotification táblába az értesítési email címek felvételét
    • A számlatételhez megadható termékdíj kapott egy típus nevű mezőt. Terméknél ez az adat már eddig is megadható volt, mostantól öröklődik a számlára és NAV Online Számla feladás is használja.
    • Kézi számla kitöltéskor (vagyis nem a partnertörzsből választva partnert) a számlaíró ablakon megadható, hogy a partner természetes személy vagy adószámmal rendelkezik.

    • Az adószámos természetes személynek (olyan partner aki “Természetes személy” ÉS “Rendelkezik adószámmal” is egyszerre, például őstermelő) való számlázás véglegesítésekor a program kikényszeríti, hogy a kiállító eldöntse, hogy a partner milyen minőségben jár el:
        • Amennyiben magánszemélyként: a Vevő azonosítók fülön törölni kell az adószámot és a “Rendelkezik adószámmal” pipát. Tehát, csak a “Természetes személy” lehet bepipálva:

        • Amennyiben adóalanyként: a Vevő azonosítók fülön törölni a “Természetes személy” pipát:

      Egyéb esetben a program figyelmeztetés révén nem fogja engedni a véglegesítést:

    • Számlatömb “Állomány kiürítése” funkció mostantól készít eseménynapló bejegyzést:

Pénzügy

Hibajavítások:

  • Az ÁFA bevallás 02-K lapján szereplő devizás számláknál a módosító lapon a bizonylat alap és ÁFA jelenik meg a bevallás alap és ÁFA helyett. Javítva.

 

Funkció bővülések:

  • Új adat került a bejövő számla tételsorokra: Sortípus. A “Tételsor” és a “Kedvezmény” kap szerepet az előleg beszámításkor:

  • Továbbfejlődött a szállítói előlegek kezelésében és M lapon való jelentésében. Bővebben bejegyzésünkben: Szállítói előlegek kezelése
  • Mostantól a kimenő és bejövő számlák kiegyenlítései a változásnaplóba is bekerülnek:

 

Tárgyi eszköz

Hibajavítások:

  • Leírt eszközre (nettó érték 0) nem kell a továbbiakban aznapi ÉCS-t rögzíteni értékesítés / selejtezés mozgáshoz
  • Nem vette figyelembe a program a maradványérték összegét, ha a számviteli ÉCS kiszámításához a teljesítés alapján történő mód van beállítva. Javítva.
  • Amennyiben az eszköz beruházás és aktiválás azonos napon történt, akkor törölhető volt az eszköz beruházás főkönyvi esemény. Javítva.
  • Eszköz állományhoz tartozhatott olyan vegyes napló, amely tételeihez a bizonylatszám nem generált. Javítva.
  • Fejlesztési tartalék karbantartás ablakban ha alkalmaztunk időszak megadást, majd vissza akarunk állni időszak nélküli szűrésre, a Frissítés nem vette figyelembe. Javítva.
  • A Lekérdezés / Leltárfelelős/eszköz adatok ablakban nem működött az [Érvénytelenítés] gomb. Javítva.

 

Funkció bővülések:

 

Törzsadatok

Funkció bővülések:

  • Az ÁFA kulcsokhoz mostantól megadhatók a NAV Online Számla Rendszer 3.0 adatszolgáltatáshoz szükséges típusok és kiegészítő kódok. Kérjük, figyelmesen olvassa el és értelmezze  bejegyzésünket: Átállás az Online Számla Rendszer 3.0 verzióra
Print Friendly, PDF & Email
Top