KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2022.5.1 változásnapló

Számlakészítés

Hibajavítás
 • Megnyitás párhuzamosan vagy Új adat párhuzamosan módban véglegesített technikai vagy pénztári kiegyenlítéssel rendelkező számla esetén nem jelent meg a kiegyenlítést lehetővé tevő ablak. Javítva.

 

Partner

Funkcióbővülés
 • A közösségi adószám ellenőrzés fejlődött: Mivel a VIES rendszer érvénytelen adószámnak minősíti, ha a közösségi adószámot elválasztókkal adjuk meg (szünet, kötőjel, stb), a program az ellenőrzést elválasztók kiszedése után végzi el. Ha az ellenőrzés létező, érvényes adószámot eredményez, akkor a tárolt adatot is kicseréljük a tisztított változatra. Továbbá a VIES rendszer csak nagy betűket fogad el, ezért a véletlenül kis betűvel beírt adószámokat is javítjuk. Például, ha megadjuk a bevitel soán, hogy a közösségi adószám “nl 007194900 b01”:

  a program sikeres ellenőrzés esetén ezt automatán javítva fogja a rögzíteni a partnerhez:

Pénzügy

Funkcióbővülés
 • Az ÁFA könyvelése során az ÁFA főkönyvi számlákra rákerül a bizonylatfejen használt gyűjtő. Az automatizmus kimenő, bejövő számlán és pénztár bizonylaton működik.
 • A Bejövő számlák letöltése funkcióval rögzített bizonylatokra automatán rákerül a kiállító álltal a NAV feladásban közölt bankszámlaszám. Ennek hiányában (amennyiben kiállító nem adta fel a számla adatszolgáltatással a bankszámla számát) a program a partnerhez rögzített alapértelmezett bankszámlaszámot fogja a számlára tölteni, amennyiben a letöltő ablakon található Alapért. bankszámla használata kapcsoló ki van pipálva:

Mérleg

Hibajavítás
 • A Mérleg és a Mérleg (fekvő formátum) nyomtatványok nem hozták az Előző év oszlop mezőit. A javított nyomtatványokat a frissítés során az Cobra.Admin programban a Nyomtatási formátumok / Internetes frissítés menüpontban szükséges letölteni.
  Az Előző év oszlopban szereplő adatok kiszámítása során a program a kiválasztott adóév kiválasztott táblázatának szabályai szerint a kiválasztott évi főkönyvi számok ősén (ancestor, “Előző adóévben”) könyvelt adatokat összesíti:

 

Értékesítés

Funkcióbővülés
 • A 2022.5.1 verziótól elérhető az értékesítési bizonylatokon és a számla író ablakon a csoportos termék tallózás funkció. Használatával ugyanabból a raktárból egyszerre több cikket tudunk a bizonylatra emelni. A funkciót a gyors adatbeviteli szekcióból indíthatjuk a [Csoportos termékbevitel] gombra kattintva:

  A bizonylatra kerülő tételsorok olyan:

  • kedvezménnyel
  • abból a raktárból
  • árforma szerint
  • mennyiségben (a mezőt üresen hagyva 1 mennyiséggel)

  fognak a bizonylatra kerülni, melyet a gomb megnyomása előtt beállítottunk a csoportos bevitel elindítása előtt. Például erre a rendelés bizonylatra 15% kedvezménnyel, a Központi fogadóraktárból, Nagyker árforma szerint árazva, tételenként 2 mennyiségi egységgel fognak kerülni a kiválasztott cikkek:

  A [Csoportos termékbevitel] gombra kattintva az ismerős terméktallózó ablak jelenik meg, minden cikk előtt egy jelölési lehetőséggel. Az általunk kijelölt cikkek fognak a bizonylatra töltődni:

  A kijelölések elvégzése után az [OK] gombra kattintva cikkek a bizonylatra töltődnek:

  Természetesen ezek a tétel is szerkeszthetőek, árazhatók egyedileg a csoportos bevitel után.

  Print Friendly, PDF & Email

Iktatás

Hiabajavítás
 • Csak az Ellenőrzés feladatra kijelölt munkacsoportba tartozó felhasználók által indított bejövő számla érkezető folyamat lépte át a definiálatlan lépéseket. Mostantól bármelyik iktatásra jogosult felhasználó által indított érkezetetési folyamat átugorja a definiálatlan lépéseket, pl: Iktatás -> Kontírozás, vagy Iktatás -> Jóváhagyás -> Kontírozás
Funkcióbővülés
 • Bejövő számla érkeztetésből és Nyilvántartott bejövő iratból generálódott bejövő számla mostantól örökli a forrásban megadott csatolmányokat (számlaképet, amit az iktató csatolt) és jellemzőket melyeket az érkeztető vagy iktató bizonylatra rögzítettek.

Ezen adatok átmásolása a bejövő számlára az iktatás / érkeztetés mentésével történik meg, tehát az utólag becsatolt dokumentumok és megadott / változtatott jellemzők is átkerülnek a bejövő számlára, amennyiben az iktatás / érkeztetés ablakot [OK] gombbal zárjuk be.

 

Tárgyieszköz

Funkcióbővülés
 • Modernizálásra került az eszközhöz tartozó Könyvelési karton:

  Az ablak új funkciót is kapott, melyet a [Gyűjtő szerkesztés] gombbal érhetünk el. Funkciójog szükséges: Eszköz főkönyvi karton gyűjtő szerkesztés, alapértelmezetten nem megadott jog. Bővebben bejegyzésünkben, ide kattintva.

 • A hagyományos költséghely gyűjtő mellett megadható az eszközökhöz a bizonylatgyűjtő:

  Rendszerbeállítástól függően a bizonylatgyűjtő az alábbi módokon használható:

  • Nincs bekapcsolva a funkció, csak a költséghely gyűjtő van használatban, ahogy a 2022.5-ös verzióig működött a program: ez az alapértelmezés. Tehát, ha nem kívánjuk használni a bizonylatgyűjtőt, nincs teendőnk.
  • Csak a bizonylatgyűjtő van használva a költséghely gyűjtőzés helyett: 1-es érték
  • Osztott használat (Értéknövekedés típusú mozgásokhoz a bizonylat gyűjtő, Értékcsökkenéshez a költséghely gyűjtő): 2-es érték
Print Friendly, PDF & Email
Top