KERESÉS

Menu

A Beszerzés modulról általában

Bevezetés

A modul szerepe: egy vállalkozás beszerzéseinek (belső, beruházási beszerzések, kereskedelmi árú beszerzések) menedzselése. A modul végigvezet egy beszerzési folyamatot az igény felmerülésétől a megrendelt árú/szolgáltatás teljesítéséig:

Cobra - Beszerzés

A beszállítók teljesítéseit a Beszerzési teljesítés bizonylatokon regisztráljuk, melyek raktárkezelt termék esetén a raktári bevételezést is elkészítik, amennyiben a rendszer a bevezetés során így lett paraméterezve.

A szállítók teljesítéseit és az azokról kapott bejövő számlákat a Pénzügy modul Bejövő számla bizonylatain összekapcsolhatjuk, így ellenőrzés alatt tarthatóak a kapott számlák és a beszállítói teljesítések értékének egyezősége.

A vállalkozás belső ügymenettől, felelősségi rendszerétől függően nem kötelező a folyamat végig vitele. A beszerzés folyamatának kezdő pontja tetszőleges lehet. Felvehetők, összegyűjthetők az igények, amelyből ajánlatkérés, ajánlat-feldolgozás, kiértékelés, megrendelés, teljesítés készül, ezzel végig menedzselhető a beszerzés, de lehetőség van bármely pontban rögzíteni, akár kezdhető a megrendeléssel, ha nem szükséges a teljes folyamatot nyilvántartani.

A Beszerzés modul részletes lekérdezési lehetőséggel is rendelkezik, melyekkel áttekinthetjük a megrendelések teljesítettségét és a beszerzési teljesítések pénzügyi és készletkezelési kapcsolatait.

Print Friendly, PDF & Email
Top