KERESÉS

Menu

Bejövő számlák és beszerzési teljesítések kapcsolata

Amennyiben a CobraConto.Net rendszert integráltan használjuk, a beszerzési teljesítések összekapcsolhatóak az ezekről kapott szállítói számlákkal és ezzel ún. likvidálás végezhető.

A bejövő számlát a szokásos módon kell rögzíteni,  a számla egyes tételeihez pedig a “Beszerzés tételek” szekcióban rögzíthetünk beszerzés teljesítés tétel(eke)t:

Az Új adat gombra kattintva a szekcióban a bejövő számlán kiválasztott partner teljesítés tételeiből választhatunk egyet vagy többet. Alapértelmezetten csak azok a tételek jelennek meg, amit mennyiség szerint még nem kötöttünk össze teljesen szállítói számlával. Tehát kezeli a rendszer azokat az eseteket is, amikor egy számlatételen több teljesítést számláz a szállító, de azt is, ha egy teljesítésről több számlát kapunk.

A téteket összekötésre a sorok elején látható jelölő mező “pipálásával” jelölhetjük ki:

Az OK gomb megnyomására a kijelölt tételek rákerülnek a bejövő számla tételre, mint leszámlázott beszerzés tételek:

A teljes nyitott mennyiséget ráemeli a rendszer a számlatételre, melyet a beszerzés tételen állva a “Megnyitás” gombbot megnyomva módosíthatunk. (Ez akkor szükséges, ha nem kerül leszámlázásra a teljese beszerzett mennyiség):

Az Egységár és Nettó érték adat a beszerzés teljesítés tétel alapján jelenik meg, ha ezen változtatni kell (mert a beszerzési ár nem az eredetileg rögzített), akkor azt a beszerzés teljesítésen kell megtenni.

Egy adott adóévben szállítói számlákra kötött beszerzési teljesítés értékeket áttekinthetjük a Bejövő számla tételekhez kapcsolódó beszerzések lekérdezés használatával.

Print Friendly, PDF & Email
Top