KERESÉS

Menu

Beszerzés teljesítés

A beszerzési folyamat lezárása a beszállítótól megrendelt termékek (esetleg szolgáltatások) beszállításának, teljesítésének regisztrálása a rendszerben. A beszerzési teljesítéseken rögzített készletkezeléses termékek automatikusan készletre is kerülnek a rendelés teljesítés által generált raktár bevételi bizonylattal.

A beszállítások regisztrálását a Főmenü \ Beszerzés \ Rendelés teljesítés menüpont alatt végezhetjük el.

  1. A kiválasztott adóév beszerzés teljesítés állományába az Új gomb megnyomásával vehetünk fel új bizonylatot:

 

2. A megjelenő beviteli ablak kitöltésére két lehetőséget választhatunk:

  • Kézi kitöltés: adjuk meg teljesítés megnevezését, a beszállító által küldött bizonylat (számla, szállítólevél, teljesítési igazolás, egyéb) bizonylatszámát, a teljesítés devizanemét, árfolyamát, idejét és magát a beszállító partnert válasszuk ki a partnertörzsből. Ekkor a tételek felvitele is kézzel történik. Amennyiben a Tételérték beviteli mód kapcsolót bepipáljuk, az egységár helyett a Tételérték mező kitöltése lehetséges, mely alapján a Mennyiség adatot figyelembe véve a program számolja ki az egységárat.

  • Ha korábban beszerzési megrendelést is rögzítettünk, akkor a bal alsó sarokban található Import gombbal beszerzési megrendeléseink közül választunk egyet. Ekkor a teljesítés partnere, devizaneme és tételei feltöltődnek a kiválasztott rendelés alapján:

PurchaseOrderImport

Mivel a rendszer nyilvántartja a beszerzési rendelések teljesülését, ezért a teljesítésre az importált megrendelésből csak a nyitott mennyiségek kerülnek rá természetesen. Tehát egy beszerzési rendelésből több részteljesítést is készíthetünk.

3. Amennyiben szükséges a teljesített tételekhez adjuk meg az egyedi azonosítókat (sorozatszám vagy sarzs szám és/vagy érvényességi idő) is. Amennyiben a teljesített tételeket készletre is akarjuk vételezni, ne felejtsük el a tételsorokon a raktárat kiválasztani!

4. A bizonylatrögzítést az OK gombbal indíthatjuk. Ekkor elkészül(nek) a kiválasztott raktár(ak)ba a készletmozgás(ok) is, melyek hivatkozásként felkerülnek a lerögzített teljesítésre is. Mivel esetünkben az összes tételnél ugyanazt a raktárat választottuk ki, egy bevételezés készült:

 

Az elkészült bevételezés mozgás dátuma a teljesítésen megadott teljesítési dátum lesz, a devizanem és az árfolyam illetve a tétel adatok szintén öröklődnek a generált bevételezésre:

 

A beszerzési teljesítésekről kapott bejövő számlák kezeléséről itt olvashat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Top