KERESÉS

Menu

Eszköz listák

A gyűjtőmenühöz négy tételes lista tartozik:

 

Eszköz tételes lista

Az Eszköz tételes lista menüt indítva, kigyűjthető a vállalkozás összes állományához tartozó eszközére tételes kigyűjtés állománybontásban, vagy egy kiválasztott állomány eszközeire. A listára a program kigyűjti eszközönként az eszköz nevét, azonosítóját, gyári számát, típusát, leltári számát, számviteli törvény szerinti és adótörvény szerinti nettó értékét és bruttó értékét, állományonként összesítve a nettó értéket és a bruttó értéket.

Eszköz tételes lista státusz bontásban

Az Eszköz tételes lista státusz bontásban menüt indítva, kigyűjthető a vállalkozás összes eszközei közül, vagy egy kiválasztott állomány eszközei közül a kigyűjtés időpontjában a megjelölt státusz állapotban nyilvántartott eszközök listája. A beállítható státuszok: aktív, nem aktivált, adótörvény és számviteli törvény szerint is teljesen leírt aktív, eladott és selejtezett.
A teljesen Leírt aktív, az Eladott és Selejtezett státusz szerinti kigyűjtéshez meg kell adni az Időszakot, hogy azokat az eszközöket gyűjtse ki a program, amely eszközökre igaz, hogy az adott státuszba lépés időpontja a megadott időszakban következett be.

Eszköz karton

Az Eszköz karton menüt indítva, kigyűjthető a vállalkozás összes eszközéhez tartozó, egy állományához tartozó, az összes aktív eszközéhez tartozó vagy egy megadott eszközéhez tartozó karton nyomtatásához szükséges adata.

Értékcsökkenés kalkuláció

Az Értékcsökkenés kalkuláció menüt indítva, megadott Időszak vége dátumig a vállalkozás összes eszközéhez, vagy egy kiválasztott állomány eszközeihez az eszközökhöz beállított paraméterek alapján kiszámítja a program a számviteli törvény szerint és adótörvény szerint elszámolható értékcsökkenést.
A listán a program eszközönként megjeleníti az alkalmazott leírási módot, az induló nettó értékeket és az időszak végi nettó értékeket.
ecs_kalkulacio

 

Print Friendly, PDF & Email
Top