KERESÉS

Menu

Késedelmi kamat felszámítása

A Pénzügy \ Késedelmi kamat és költségátalány menüpontban végezhetjük el a késedelmesen kiegyenlített számlákra a késedelmi kamat felszámítását  illetve a költségátalánnyal kapcsolatos műveleteket:

Késedelmi kamat felszámítása funkció használatához a Törzsadatok\Késedelmi kamatlábak tábla feltöltése szükséges. Speciálisan, kizárólag az adott partnerre érvényes kamatlábakat a Partner törzsadat lap Pénzügyi beállítások\Késedelmi kamat fül alatti lapon rögzíthetünk.

A Késedelmi kamat felszámítása menüpont hatására megnyíló ablakban szűrési feltételekkel beállítható, hogy:

  • mely adóévből
  • mely devizanem figyelembevételével
  • mely időszakban kiegyenlített számlákat legyenek figyelembe véve
  • melyik vevőnaplókból
  • melyik kategóriába sorolt partnereket kihagyva

végezze a kigyűjtést a program.

A Paraméter/Küszöbérték mezőben megadható, hogy melyik devizanem esetén mekkora érték alatti kamatösszeget ne vegyen figyelembe a szoftver a bekérő levél generálásakor ill. az export során, és a Paraméter/Kerekítés mezőben a kiszámított kamatösszeg kerekítése szabályozható a tizedesek számának megadásával.

Az Frissítés gomb megnyomása után az ablakba kigyűjtött vevői számlák közül a kijelölt megnyitható, továbbá a Késedelmi kamat részletezés funkció hatására megjeleníthető egy ablak, ahol megtekinthető a kiszámított kamatösszeg, részletezve, hogy az időszakokhoz tartozó különböző kamatlábak alapján melyik időszakhoz mennyi kamat számítandó fel:

A lekérdezés első két oszlopában jelölhető:

  • K: Kijelölve, vagyis az adott számlára történjen-e késedelmi kamat bekérés
  • Á: Költségátalány felszámítása történjen-e az adott számlához

 

A késedelmi kamat bekérésére szolgáló bekérőlevél állomány kiválasztása után az Indít gomb hatására a szoftver legenerálja ügyfelenként és devizanemenként a bekérőleveleket. Ezeket a megadott bekérőlevél állományban megtaláljuk és innen nyomtathatóak:

 

Export fájl készítése is történhet a bekérő generálással párhuzamosan, az elkészült Excel fájl első munkalapján a kijelölt számlákat, a másodikon pedig a késedelmi kamat részletezést találjuk.

Print Friendly, PDF & Email
Top