KERESÉS

Menu

Vevői és szállítói skontó kezelése

Kimenő számlák esetében, ha tétel automatikusan jön létre a kiállított számlából, akkor a program áthozza a számlához tartozó Skontó paramétereket.

Ha csak a pénzügyi nyilvántartás történik a CCN rendszerben, akkor Kimenő számlák esetében is hasonlóan a Bejövő számlákhoz hogy a Skontó paramétereket a Skontó nap és Skontó % mezők kitöltésével kell biztosítani, és a számlakiegyenlítések könyvelése a tényleges (valóban elutalt) kiegyenlítési adatokkal változatlan módon történik.

Skontó nyereség és veszteség könyvelése

A Skontó alkalmazás hatására keletkezett fizetés kedvezmény nyereség és veszteség könyveléshez az Átvezetési számlák menüpont hatására megnyíló ablakban kell a megfelelő számlaszámokat megadni. Az ablakban a Gazdasági esemény oszlopba soronként ki kell választani a Skontó nyereség valamint a Skontó veszteség megnevezéseket, és mindegyik sorhoz kötelező megadni a megfelelő főkönyvi számlaszámot és könyvelési szöveget:

 

A kimenő és bejövő számlák skontó adataiban megfogalmazott kiegyenlítések alkalmazása során keletkezett kiegyenlítési különbözetek könyvelését a Vegyes tételek gyűjtőmenü alatt Skontó néven létrehozott új gyűjtőmenü menüpontjai segítségével lehet elvégezni.

Ha a Skontó adatok alapján számolható kedvezményes kiegyenlítés 1HUF-nál nagyobb összeggel eltér, vagy a kiegyenlítési dátum későbbi, akkor a program a számlát nem gyűjti ki.

Az Indít gomb hatására a program a nyereség vagy veszteség összegek könyvelésével párhuzamosan a számlákhoz kiegyenlítésként könyveli a különbözeteket:

Print Friendly, PDF & Email
Top