KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2023.1 változásnapló

Felhasználói felület

Funkcióbővülés
  • Egyes menüpontokhoz kis ikonok jelentek meg a gyorsabb megtalálás érdekében. Pl.:

Számlakészítés

Funkcióbővülés
  • A Számla MOSZR Infó ablak XML fülén mostantól formázva jelenik meg a feladott NAV XML a könnyebb olvashatóság érdekében:

Termék

Funkció áthelyezés
  • A Termékek tallózó ablakon található [Másolás] gomb funkciója mostantól az gomb legördítésével elérhető [Új adat a kiválasztott másolásával] használatával elérhető. A funkció semmiben sem módosult, kizárólag az elérése változott:

 

Pénzügy

Hibajavítás
  • A bejövő számlán megadott “‘M’ lap teljesítési dátum” adatot az M-02-K lap kitöltése során nem vette figyelembe a program. Javítva.

Funkcióbővülés
  • Elérhető a 2365 és a 23A60 nyomtatvány. Beállításuk a 2023-as adóévre a szoksásos Pénzügy / Karbantartás / Évnyitás / ÁFA bevallások ütemezése útvonal lehetséges:

  • Modernizálásra került a pénzügyi listákon / funkciókon használt pénzügyi állományok kiválasztására szolgáló ablak:

  • Az ÁFA tételes ill. ÁFA összesítő listán amennyiben időszakot adunk meg, és az adóéveken átívelő, akkor az új Állományvalasztó ablakon az időszakba eső összes adóév állományi megjelennek, amiből választhatunk:

  • A Bejövő ill. Kimenő számlák számlák letöltése a NAV rendszeréből új funkciót kapott: XML megnyitása. Hatására a NAV XML formázottan megtekinthető, másolható szükség esetén:

  • Rendszeresen visszatérő probléma, hogy egyes számlázórendszerek a NAV felé tizedes kerekítés nélkül adják fel a HUF-ban rögzített számla adatokat, míg a papírra / PDF-re már kerekítve nyomtatják ugyanezen értékeket. Ez a Bejövő számlák letöltése funkciónál rendszeresen problémát okoz, hisz a könyvelés a papír alapú, kerekített HUF értékeket rögzíti a programba, emiatt pedig a program mindig összegeltérés hibával jelölte megy az adott számlát:
    A 2023.1 verziótól kezdve lehetőség van megadni a pénznemekhez (Törzsadatok / Szabvány / Pénznemek útvonalon) az összeg eltérés vizsgálata során hány tizedesre kerekítse a program a NAV-tól letöltött értékeket. HUF esetén ez alapértelmezetten 0:

    Tehát a fent hozott példára rímelő eltéreseket a program innentől nem hozza, mint összegeltérés, hisz az csak a HUF tizedesek kerekítetlenségéből származó eltérés.

  • Újabb támogatott bank: a KDB Bank ISO 20022 szabvány szerinti xml formátumú kivonat feldolgozása. Beállítása:

  • Megváltozott a SimplePay által küldött részletező CSV fájl, ennek beolvasása már biztosított a 2023.1 verziótól kezdve. A régebbi formátum támogatása is megmaradt.

 

Értékesítés

Funkcióbővülés
  • Módosult a vevői rendelésből generált bekérőlevél Határidő mezőjének értékadása: Ha a rendelés határideje kisebb vagy egyenlő a kiállítás napjánál, akkor a kiállítás napja lesz a bekérő fizetési határideje. Ha későbbi, akkor a rendelés keltét nézi, hogy korábbi-e a rendelés határidejénél. Ha ugyanazon napra esik a kelte és a határidő, akkor azt a napot teszi a bekérőre. Minden más esetben továbbra is a jövőbeni rendelés határideje -1 nap marad.

 

Feladatkezelés

Funkcióbővülés
  • Amennyiben egy bizonylathoz csatolmányt rendelünk és a bejelöljük a csoltmányon az “Értesítő üzenet csatolmánya” pipát az alábbi módon:

    akkor a bizonylathoz felvett feladat(ok) értesítő emailjébe a program csatolmányként fogja szerepeltetni az előbb módon megjelölt fájlt:

    Melyet így a címzett direkt módon tud olvasni, a programba belépnie ehhez nem szükséges.

 

Szerződések

Funkcióbővülés
Print Friendly, PDF & Email
Top