KERESÉS

Menu

Bankkivonatok importálása

Támogatott szoftverek, formátumok

Megfelelő elektronikus formában letöltött bankbizonylataink importálását és automata kipontozását jelenleg (20190906) az alábbi banki szoftverekből támogatja a CobraConto.Net rendszer.

Előfeltétel

Az adott bankszámla – bank – banki szoftver trió megfelelő beállítása, többek között a Bankszámlák és a Törzsadatok / Közös / Bankok menüpontokban. Kérjük, olvassa olvassa el bejegyzésünket!

Lépések

  1. Válasszuk ki a banknaplót és indítsunk új kivont  rögzítését.
  2. Nyomjuk meg az Import gombot:

  3. Válasszuk ki az importálni kívánt kivonatot:

  4. Helyes beállítások esetén elindul a feldolgozás és az automatikus összepontozó folyamat:

  5. Ideális esetben a tranzakció ellenpartnerének bankszámlaszáma rögzítve van a partner adatainál és az utalás közleményében is azonosítható bizonylatszám van megadva. Ekkor a szoftver a tranzakció adatait és a hozzátartozó ellenbizonylat(ok)at is kitölti:

Bankszámlaszámok mentése

Amennyiben egy alkalommal megtesszük a rendszer száma ismeretlen bankszámlaszám tulajdonos (azonosított partner) kitöltését, a Bankszámlaszámok rögzítése gombbal már el is menthetjük ezeket, így a következő alkalommal már kitölti a szoftver a partnert:

bankszmlment

Tranzakció információk

A szoftver az automata kipontozást a Közleményben megadott bizonylatszámok alapján végzi. Például a “4” szöveg nem elégséges a “Ér-00004/2015” bizonylatszám helyett. Érdemes erre partnereink figyelmét felhívni.

Amennyiben kézzel a Közlemény mezőben javítjuk az adatokat (vagy a bemásoljuk őket egy levelezésből például) használjuk az Összevezetés gombot és a szoftver újrafuttatja az algoritmusát, most már eredménnyel:

 

A Kiegyenlítések fülön láthatjuk az azonosított bizonylatokat:

Print Friendly, PDF & Email
Top