KERESÉS

Menu

A menürendszer általános kezelési ismeretei

A menürendszer felépítése

A programot elindítva és egy adatbázisba belépve a megnyíló ablak baloldalán hat kiemelt ikon látható:

Főmenü

Alapállapotban indulás után ezen az ikonon van a kijelölés. A főmenüből elindulva érhető el minden olyan menüpont, ami a folyamatos adat- és információfeldolgozáshoz, lekérdezésekhez, adatszolgáltatáshoz, dokumentáláshoz szükséges, innen érhetők el ténylegesen a modulok. Ettől el lehet térni, a Kedvencek menü alkalmazásával.

Kedvencek

Alapállapotban a lap üres, de lehetőség van arra, hogy rendszeresen indítandó menüpontok erre a lapra kerüljenek, és be lehet állítani, hogy a programot indítva ne a Főmenü ikonon legyen a kijelölés, hanem Kedvencek menün. Ez a beállítás felhasználónként, a profilhoz tárolásra kerül.

A Főmenü lapjáról azok a menüpontok jeleníthetők meg a kedvencek lapon, amelyik menüpont nem további menüpontok gyűjtő megnevezése. A menüpontot az eredeti helyén jobb egérgombbal kijelölve, a megnyíló felsorolásból a Hozzáadás a Kedvencekhez sorra kell kattintani.

Ha megtörtént a Kedvencek lap feltöltése, akkor a Beállítások lapon a Működés/Általános menüpont hatására megnyíló ablakban az „Indítás a Kedvencek menüvel” kapcsolót beállítva és a beállítást OK-val nyugtázva a legközelebbi indításkor már a Kedvencek lapra gyűjtött menüpontok lesznek egyből láthatók.

Beállítások

A lapról indítható menüpontokból a felhasználó saját beállításait lehet elvégezni. Az itt elvégzett beállítások az aktuálisan bejelentkezett felhasználóhoz kötődnek.

Törzsadatok

A lapon található a menüpontok segítségével állományokba rögzíthetők azok az adatok melyek a program használata során kapcsolódnak más törzsadatok tételeihez és a programmal tárolt tételekhez, bizonylatokhoz. Ezek az adatok a lapon látható csoportosításnak megfelelően lehetnek általános érvényűek, vagy csak egy adott céghez tartozó adatok.

A menüpontok által megnyitható állományok szükség esetén a felhasználás helyéről is megnyithatók (például egy új bankszámla felvételére lenne szükség egy számla tömbhöz tartozó adatok megadásakor).

Súgó

A lap menüpontjaival a cél a segítségnyújtás a program használatában. Egyes menüpontokhoz kapcsolódó leírások még fejlesztési stádiumban vannak. Lényeges menüpont a Hibanapló. Hatására a program vágólapra helyezhető másolható szöveges fájlt jelenít meg. A Fájl időrendben tartalmazza a program működtetése során alkalmazási hiba miatt bekövetkezett program leállások adatait. Rögzíti a program a leállások időpontjában érvényes program állapotot, és egyéb adatokat.

A segítségnyújtás (akár forródróton keresztül, akár konzulens által) megkönnyítésére került be almenüpontként a Távfelügyeleti kapcsolódás, amire kattintva közvetlenül a TeamViewer program nyílik meg. A megnyíló ablak Azonosító mezője be a program megjelení t egy kilenc sza mjegyből a llo  ko dot, amit ko zo lni kell a Cobra szakembere vel.
 A szakember a kód segítségével átveheti a gépen a vezérlést a szükséges feladat elvégzéséhez.

Kilép

A gomb hatása azonos a Windows rendszerekben szokásos kilépéssel. Alapállapotban a gombra kattintva a program megerősítést kér a tényleges kilépés előtt, de Az általános működési beállítások között lehetőség van beállítani, hogy kérdés nélkül történjen meg a kilépés.

Print Friendly, PDF & Email
Top