KERESÉS

Menu

Munkaterület személyre szabása 

Bevezetés

A CobraConto.Net program 2021.6-os verziójától a felhasználók kisalkalmazások hozzáadásával egyénileg személyre szabhatják a program fő munkaterületét.

Első belépés után a minden felhasználó menü mellett jobbra a teljes méretű Feladatok kisalkamazást látja a munkaterületen:

 

Amennyiben szeretnénk, ezt átméretezhetjük (vagy bezárhatjuk a jobb felső X-el) és további kisalkalmazásokat helyezhetünk el munkaterületünkön.

A kisalkalmazások áthelyezése a fejlécükön nyomva tartott egérgombbal és mozgatással lehetséges, akárcsak a Windows bármely ablaka esetén.

Kisalkalamzások beállításai

Egy kisalkalmazás munkaterületre helyezése előtt és után is alapvető beállításokat adhatunk meg:

  • Frissítési időköz: alapértelmezetten 0, tehát nincs frissítés. 15 perces lépésekben megadható a frissítés automata lefutása:

    A kisalkalmazások kézzel is frissíthetők a fejlécükre való jobb klikk hatására megjelenő helyi menüben, a Frissítés opciót választva:

  • Pozíció, méret: a munkaterület alapértelmezetten 36 (oszlopok) x 24 (sorok) rács. A pozíció ezen rácson a kisalkamazás bal felső sarkának helye. A méret ezen rácson lefoglalt szélesség és magasság. A kisalkalmazások pozíciója és mérete is állítható egérrel a munkaterületre helyezésük után.

 

 

Kiskalkamazás típusok

Kedvencek

Az egyes menü pontokat a Főmenüből a jobb klikk -> Hozzáadás a Kedvencekhez funkcióval vehetünk fel ide. Másnéven gyors elérés.

Feladatok

A belépett felhasználó (vagy csoportja) részére kiadott kiadott feladatok listája és azokhoz kapcsolódó funkciók.

Lekérdezések

A Lekérdezés építő / Felhasználói lekérdezések listában található lekérdezések szintén elhelyezhetők és használhatóak a munkaterületen, amennyiben a felhasználónak joga van futtatni azokat:

A kihelyezett lekérdezést a program azonnal le is futtatja és így tesz a program indulásakor is. Amennyiben olyan lekérdezést helyeztünk ki, mely az előszűrők kitöltése nélkül hibára futna, azoknál ez az automatizmus nem zajlik le. A lekérdezésekhez tartozó szűrők és export (xlsx) funkciók a kisalkamazásoknál is elérhetőek. Ezeket, a lekérdezés típusú kisalkalmazás fejlécén jobb klikk hatására megjelenő menü Szűrők megjelenítése funkcióját választva érhetjük el:

A gyári, átlalánosan letölthető lekérdezések közül az alábbiakat javasoljuk kisalkamazásként használni:

  • TOP10 tartozó partner (könyvelési devizában): Javasolt frissítés: 0 (kikapcsolva), méret: 15 x 8

  • Készlet gyors betekintő: Javasolt frissítés: 60 perc, minimum méret: 15 x 8

  • Árlista kereső: Javasolt frissítés: 60perc, minimum méret: 13 x 7

MOSZR státusz

Javasolt frissítés: 60perc

Kizárólag a MOSZR felelős felhasználók számára elérhető.

Rákkatintva az Online Számla Rendszer napló-t nyitja meg.

Print Friendly, PDF & Email
Top