KERESÉS

Menu

Intrastat bevallás

Figyelem! 2019-től változott az Intrastat jelentésben a kérdőíveken jelentendő adatok köre. A CobraConto.Net rendszerben a 2019-es adatszolgáltatáshoz szükséges funkciók (külön a kiszállításról és a beérkezésről) a 2019.2-es verziótól elérhetőek.

 

Intrastat jelentés 2018-ig

Az Intrastat jelentés 2018-ig a Készletkezelés / Bevallás / Intrastat 2018 menüpont hatására megnyíló ablakból indítva készíthető el.

A megnyíló ablak első soron a statisztikai jelentésekhez tartozó raktári mozgások ellenőrzésére, javítására és a beküldésre kerülő csv kiterjesztésű fájl elkészítésére szolgál. Az ablakot megnyitva a program a Hónap mezőbe mindig a megelőző hónapot ajánlja fel.

Az ablakban az Ország mezőbe a program alapértelmezett adatként Magyarországot jelenít meg.

Az Év, Hónap, Irány menüből választva, a Frissítés hatására a program a magyarországi raktárak véglegesített mozgás adatai közül kigyűjti a beállításnak megfelelő készletmozgásokat, amelyekhez az Ügylet jelleg mezőbe EU tagállam van rögzítve. A program az esetlegesen érvénytelenített és érvénytelenítő tételeket automatikusan kihagyja. Minden kigyűjtött tétel az érintett termékhez rögzített KN kóddal kerül kigyűjtésre, és nem végez a program értékhatár alapján átkódolást 99500000 KN kódra.

Ha kigyűjtött készletmozgások között van hibásan, valamilyen adathiánnyal rögzített tétel, akkor a program a hibás tétel sora előtti mezőben azt egy piros körben felkiáltójellel  jelzi. Egérrel ráközelítve a hibajelzésre, a program buborék információban kiírja a hiányosságot:

Ilyenkor a tételt megnyitva, a mozgás adataiban a javítás illetve adatpótlás elvégezhető. Mindaddig, amíg van hibás tétel a kigyűjtöttek között, a program nem készíti el a statisztikai jelentés sorait.

Az Export fájl mezőbe kell megadni azt a mappát, ahova a program elkészíti a kigyűjtött adatok alapján az Export gomb hatására a statisztikai jelentést. Export gomb hatására a program elkészíti a megadott mappába a KSH részére megküldendő csv kiterjesztésű fájlt, ahonnan a KSH előírása szerint továbbítható.

A fájl nevét a program a beállított időszak mozgásirány és részletesség alapján generálja.

Az ablakba rögzített Adatszolgáltató, Kitöltő személy és Megjegyzés adatok, mint állandó adatok az ablak bal-felső sarkában látható Beállítások menü segítségével elmenthetők, és egy elmentett beállítás beállítható Alapértelmezettként.

 

Intrastat kiszállítás (OSAP2010) jelentés 2019-től

Az Intrastat kiszállítás jelentés a megváltozott szabályoknak és csv formátumnak megfelelően a Készletkezelés / Bevallás / Intrastat kiszállítás menüpont hatására megnyíló ablakból indítva készíthető el.

 

Intrastat beérkezés (OSAP2012) jelentés 2019-től

Az Intrastat beérkezés jelentés a megváltozott szabályoknak és csv formátumnak megfelelően a Készletkezelés / Bevallás / Intrastat beérkezés menüpont hatására megnyíló ablakból indítva készíthető el.

 

Print Friendly, PDF & Email
Top