KERESÉS

Menu

Intrastat adatok rögzítése raktármozgásokon

Az Intrastat jelentéshez a program az adatokat csak azokba a raktárakba rögzített készletmozgások közül gyűjti ki, amelyik raktárak Magyarország területén belül vannak. Ezekhez a raktárakhoz a Készletkezelés/Karbantartás/Raktárak menüpontban az Ország: mezőbe kötelező Magyarország kiválasztása.

Intrastat kötelezett termék raktári mozgásához az EU tagállam Ügylet jelleg tartozik.

A raktári mozgáshoz tartozó Intrastat fül alatti lapon a bizonylat minden tételsorára érvényes adatok megadása (Ügylet, Szállítási feltétel, Fuvarozási mód, Feladó tagállam vagy Rendeltetési tagállam) lenyíló menüből kiválasztva történik. Ezen törzsadatokat a Törzsadatok / Instrastat menüpont alatt rögzíthetjük.

Az ügylethez tartozó devizát kiválasztva, a program a törzsadatként tárolt devizaárfolyam táblából kiválasztja és felajánlja a mozgáshoz tartozó árfolyam lapon a megfelelő árfolyamot, amivel a bevallási devizára átszámolja a tételsorokhoz tartozó Intrastat lapon a Számlázott összeg és Statisztikai érték adatokat.

Az Intrastat jelentéshez tartozó Bevallás deviza jelenleg alapállapotban HUF. Az Intrastat jelentés alapértelmezett devizaneme, amit a program minden mozgáshoz felajánl, megváltoztatható a SystemProfile-ban. (Cobra.Admin program Beállítások/Működés/Rendszer menüpont)

Az árfolyam mező adata átírható és tallózható. Árfolyam átírása után a tételsor mezőiből kilépve a program újraszámolja a Számlázott összeget. A Statisztikai érték újraszámolását a program csak üres mezőbe végzi el.

Ha a termékhez rögzítve van kiegészítő mértékegység szorzó és/vagy nettó tömeg adat, a program a tételsorokhoz tartozó megfelelő mezőkbe a törzsadatként megadott adatok alapján a szükséges értékeket kiszámolja.

Ha a termék nyilvántartási devizaneme eltér a könyvelési devizanemtől, akkor szükséges lehet keresztárfolyam megadása is (például EUR és USD között). A keresztárfolyamot mindig egyedileg kell kiszámolni és beírni a megfelelő mezőbe, felülírva a program által árfolyamként megjelenített „1” értéket.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Top