KERESÉS

Menu

Számlakarton

A Főkönyv / Kartonok / Számlakarton menüpontban egy adott főkönyvi számla könyvelési tételei Excelbe exportálható táblázatos lekérdezés vagy nyomtatható lista formájában is lekérhetők. Alapértelmezetten a tételek adatai havi csoportosításban és összesítésben jelennek meg:

Szűrhetünk adóévre, időszakra és kötelező módon a listázni kívánt számlaszámot is ki kell választani.

További szűrési beállítások:

  • Partnerazonosító: a táblázat partnerazonosító oszlopában a könyvelési tétel partnerének mely azonosítója jelenjen meg
  • Időszak előtti (nyitó) egyenleggel: bejelölve a kiválasztott adóév tételeinek összesített forgalma jelenik meg a kiválasztott időszak kezdetéig. Vagyis azon tételek összesített forgalma jelenik meg az Összesítő sor-ban melyek könyvelési dátuma kissebb a megadott időszak kezdetétől.

  • Évnyitó tételek: a program évnyitás funkcióival létrehozott nyitó vevő és szállító bizonylatok, illetve a mérleg számlák nyitását könyvelő vegyes bizonylatok értendők ez alatt.
  • Évzáró tételek: a program főkönyvi zárás funkciójával létrehozott vegyes (5, 8, 9 számlaosztályok zárása) bizonylatok értendők ez alatt.
  • Könyvelési réteg: a CobraConto.Net rendszer 2 rétegben képes főkönyvi könyvelést végezni. Az alapértelmezett és amennyiben az adóévnél használatban van, a párhuzamos (általában USGAAP vagy IFRS) réteg között válthatunk a rádiógombokkal.

 

A [Bizonylat összegek] gombra kattintva a forrásbizonylatok eredeti árfolyama, összege és devizaneme jelenik meg:

 

A [Kontírlap] gombra kattintva a kijelölt tétel forrásbizonylatának teljes főkönyvi könyvelését tekinthetjük át:

Az egyes tételsorokra duplán kattintva pedig azt a pénzügyi bizonylatot nyitja meg a program, melyről a tétel származik:

 

Az ablak [Nyomtatvány] gombjára kattintva a nyomtatási kép megjelenítőt nyitja meg a program, amely átveszi az ablakon megadott beállításokat:

A riport nyelvesíthető és több formátumban is exportálható.

Print Friendly, PDF & Email
Top