KERESÉS

Menu

Bejelentkezés a rendszerbe

Bejelentkezés

A program indítható az asztalról a programhoz tartozó ikonnal:

vagy a telepítési könyvtárban (alapértelmezés szerint C:\Program Files\CobraConto.Net) található Cobra.Conto.exe alkalmazásával.

Az indítást követően ki kell választani a használni kívánt adatbázist (céget):

A választott cég kijelölése után az OK gomb hatására a program kapcsolódik a kiválasztott adatbázishoz. Miután a program betöltése és az adatbázis szerverhez történő csatlakozás sikeres volt, a Bejelentkezés ablak nyílik meg.

Érvényes Név és Jelszó megadása után az Ok gombra kattintva lehet továbblépni a programba. Ezután érhetők el az egyes menüpontok. A Mégsem gomb hatására nem törlődnek az esetlegesen tévesen beírt adatok, hanem a program bezáródik. Érvénytelen (hibásan megadott) név vagy jelszó esetén az alábbi ablakot jeleníti meg a program.

Az Ok gombra kattintva ismét a Bejelentkezés ablak jelenik meg, lehetőséget adva a helyes adatok megadására.

A felhasználó első bejelentkezéskor a Rendszergazda által generált egyetlen bejelentkezésre szolgáló jelszót kell megadni, a beírást követően pedig azonnal érvényteleníti a program:

Nyomjuk meg az Ok gombot, és a következő ablakon adjuk meg kétszer az új jelszót:

Ezt a megadott jelszót nem lehet megfejteni, még a rendszergazda sem tudja megállapítani az adatbázisból. Amennyiben a megadott jelszót a felhasználó elfelejti, ismét a Rendszergazdának kell egy egyszeri belépésre jogosító jelszót generálni, majd belépéskor a fentieknek megfelelően újat kell megadni.

Egy adatbázishoz tartozó megadott saját jelszót  a programba bejelentkezve az adott adatbázist kiválasztva és megnyitva mindenki csak saját maga módosíthatja a Beállítások/Saját jelszó módosítása menüpontban.

Sikeres bejelentkezés után több adóév kezelése esetén ki kell választanunk, mely adóévben szeretnénk dolgozni:

Az OK gomb megnyomása után már kezdhetjük is a munkát. Mivel a kezelt céghez tartozó összes adóév egy adatbázisban tárolódik, programon belül bármikor átléphetünk más adóév állományaiba is.

Print Friendly, PDF & Email
Top