KERESÉS

Menu

Felhasználói lekérdezések telepítése

Letöltés

A CobraConto.Net 2016.5-ös verziójában bővült a Cobra.Admin program Főmenü a Lekérdezések gyűjtőmenüvel, és a gyűjtőmenühöz tartozó Internetes frissítés menüponttal:

A menüpont hatására megnyíló ablakba a program automatikusan kigyűjti azokat az egyedileg írt lekérdezéseket, amelyek használatához a program indítása során alkalmazott licenc alapján jogosultság van, valamint az egyedi jogosultság nélkül is használható publikus lekérdezéseket.

A kigyűjtött lekérdezések sorában a még le nem töltött, letölthető lekérdezést a Letöltés mező után piros ikonnal  jelzi a program.

A már letöltött lekérdezés sorában a program zöld ikont jelenít meg, de ha a letöltött lekérdezés a letöltés óta változott, azaz tovább lett fejlesztve, akkor azt sárga ikonnal jelöli a program.

Akár a letöltéshez, akár a letöltött leválogatás frissítéséhez a sorhoz tartozó Letöltés mezőt jelölve, az [OK] gomb hatására végre hajtja a program a lekérdezés telepítését illetve frissítését.

 

Engedélyezés

Mivel a rendszerben jogosultsághoz van kötve a lekérdezések futtatása, emiatt a letöltött lekérdezést engedélyezni kell.

A legegyszerűbb módja ennek a mindenki számára engedélyezés, melyet a Cobra.Admin program Funkcióterek menüpontjában végezhetünk el. Egyszerűen keressük meg a letöltött lekérdezést, helyezzünk mellé pipát és nyomjuk meg az [OK] gombot:

Használat

Minden letöltött lekérdezés megtalálható a CobraConto.Net program Főmenü / Lekérdezés építő / Felhasználói lekérdezések ablakban:

Jelöljük ki a futtatni kívánt lekérdezést és nyomjuk meg a [Lekérdezés] gombot!

 

A lekérdezések általános használatához a http://help.cobra.hu/index.php/2020/09/05/felhasznaloi-lekerdezesek-altalanos-kezelesi-ismeretei/ nyújt segítséget.

Print Friendly, PDF & Email
Top