KERESÉS

Menu

Főkönyvi számlák

A CobraConto.Net rendszer alapértelmezetten nem tartalmaz számlatükröt, azt a bevezetés során a felhasználók egy egyszerű importtal vagy a konzulens segítségével tölthetik be a szoftver adatbázisába.

Feltöltés után a Törzsadatok / Cég / Főkönyvi számlák menüpont alatt kezelhetjük az elsődleges vagy párhuzamos könyvelési rétegbe tartozó főkönyvi számlaszámokat.

Egy számlaszámot megnyitva vagy kézzel rögzítve módosíthatjuk/megadhatjuk a számlaszámot és annak megnevezését:

A főkönyvi számlák hierarchiáját a Szülő számlaszám adat megadásával építhetjük ki. Másik megoldás a hierarchiába rendezéshez a tallózó ablak húzd és ejtsd funkciója. Egyszerűen nyomvatartott jobb egérgombbal húzzúk át a számlaszámot a kívánt szülő alá:

Nem könyvelhető beállítás megadása esetén értelemszerűen nem engedjük, hogy kontírozás során könyvelhessek a felhasználók az adott számlaszámra.

A Kötelező gyűjtő bejelölése esetén a számlaszámra nem enged rögzíteni könyvelést gyűjtő nélkül a rendszer.

Például egy költség könyvelése esetén:

Az Alapértelmezett kötelező gyűjtő, ha a bizonylaton nem megadható mezőben kiválasztott gyűjtőt csak abban az esetben használja a rendszer, ha a felhasználói felületen nincs lehetőség megadni gyűjtőt. Csak a főkönyvi könyvelés elkészítéséneka végén rakja rá, azokra a számlaszámokra, melyek nem kaptak egyébként gyűjtőt, de kötelező lenne.

A Kötelező partner bejelölése esetén a számlaszámra nem enged rögzíteni könyvelést partner nélkül a rendszer.

Párhuzamos számlarend

A CobraConto.Net rendszer a nem csak egy főkönyvi számlarendet képes kezelni, hanem az IFRS modul megvásárlása után egy párhuzamosat is.

A párhuzamos réteg számlaszámai az elsődleges réteg számláival össze vannak kötve (mapping), a kapcsolat 1 elsődleges számlaszám – több párhuzamos számlaszám lehet.

Ezt az összerendelés az elsődleges rétegbeli számlaszám Párhuzamos számlaszám mezőjébe beírt párhuzamos rétegbeli számlaszám megadásával végezzük el:

 

Kötelező gyűjtőkategória

A “Kötelező gyűjtő” beállítás mellett definiálható, hogy, milyen bizonylat típus esetén, milyen kategóriájú gyűjtő(k) megadása kötelező. Például, amennyiben egy árbevétel könyveléshez minden esetben kötelező “Projekt” kategóriájú gyűjtőt megadni kimenő számla rögzítésekor, akkor azt itt adhatjuk meg:

Print Friendly, PDF & Email
Top