KERESÉS

Menu

Online Számla Rendszer (MOSZR) kapcsolat

Ahhoz, hogy az adatszolgáltatásra kötelezett adózó a számlázó programjával kiállított számlák adatait szabályosan, emberi beavatkozás nélkül tudja az Online Számla rendszerbe továbbítani, vagy könyvelésébe letölteni a kimenő ill. bejövő számlák adatait, szükség van egy úgynevezett „technikai felhasználó” létrehozására is. A technikai felhasználó nem egy élő személy, csupán egy gépi azonosítási mód, ami a számlázó program és a NAV szervere közötti kommunikációhoz szükséges.

Miután elvégezte a techniai felhasználó felvételét a NAV Online Számla Rendszerben, az ott szereplő mind a négy hitelesitő adatot rögzíteni kell a programban.

Nyissa meg a Főmenü / Számlakészítés / Online Számla Rendszer / Karbantartás / Beállítások menüpontot. A négy hitelesitő adatból a Felhasználónév, az XML aláírókulcs és az XML cserekulcs egyszerűen másolható és beilleszthető:

 

A jelszó megadásához kattintson a “Jelszó hash” mező végén megjelenő nagyító ikonra:

A megjelenő ablakban adja meg kétszer egyforma módon a technikai felhasználó jelszavát, majd nyomja meg az [OK] gombot:

A “Jelszó hash” mezőben a megadott jelszó kódolt változata jelenik meg, ezt a NAV így várja el a kapcsolódás során:

Ezután ellenőrizze a megadott adatok helyességét a [Kapcsolat tesztelése] gombra kattintva:

 

Amennyiben nem sikeres a kapcsolódás, sem a számla adat feladás, sem a számla adat letöltés nem fog működni. A hiba okát fel kell tárni, azt megoldani. Legtöbbször elgépelt hitelesítő adat az oka:

 

Print Friendly, PDF & Email
Top