KERESÉS

Menu

Licence importálás és aktiválás

Az ügyfélszolgálat által küldött licencfájl tartalmazza az összes hozzáférési adatot a CobraConto.Net szoftverhez.

A licenc betöltéséhez kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A levél mellékletében található ccnet.ccn fájlt mentse le a számítógépe merevlemezére, olyan helyre, ahol könnyen megtalálja.
  2. Lépjen ki a CC.Net szoftverből és indítsa el a Cobra.Admin programot!
  3. A Főmenüben nyissa meg a ’Licencek’ menüpontot és kattintson az ’Áttekintés’ pontra
  4. A megnyíló ’Licencek’ ablakban kattintson az Import gombra, a megnyíló Tallózó ablakban tallózza be a ’ccnet.ccn’ fájlt és kattintson a ’Megnyitás’ gombra.
  5. A licencfájl által tartalmazott adatok megjelennek az ablakban, pl.:

  6. Az OK gomb megnyomásával a licence bekerül az adatbázisba.
  7. Az aktiválást a Licencek gyűjtőmenü alatti Internetes Aktiválás, vagy Offline aktiválás menüpontok valamelyikét indítva kell elvégezni.
Internetes Aktiválás

Ezt az opciót választva az aktiválást csak akkor lehet elvégezni, ha a számítógép részére biztosított a közvetlen internet elérés. A menüpontot indítva, az alábbi megerősítést kérő ablak jelenik meg:

online_act

Igen választ követően automatikusan megtörténik a licenc aktiválása.

Amennyiben az aktiválás során bármilyen probléma, vagy nem várt hiba jelentkezik, hívja a Cobra Computer Kft. ügyfélszolgálatát.

Offline Aktiválás

Ezt a funkciót abban az esetben kell használni, ha a számítógépről nincs közvetlen internet elérés, vagy ha valamilyen egyedi okkal az internetes aktiválás akadályba ütközött.

Ebben az esetben fel kell hívni a Cobra Computer Kft. telefonos ügyfélszolgálatát. Az azonosítást követően el kell mondani, miért volt sikertelen az aktiválás. Az offline aktiválás végrehajtásához az ügyfélszolgálat nyújt további segítséget.

Offline Aktiválást esetén, külön rendelkezni kell a licenchez tartozó aktiváló kóddal.

A menüpontot indítva megnyílik az Licence aktiválási ablak. Itt lesz megtalálható a Licenc aktiválásához szükséges kód mezőben az aktiválás indításához szükséges jogosultság kód.

offline_act

Az Offline aktiválás ablakban a program által megjelenített jogosultság kódot kell a Cobra Computer Kft. ügyfélszolgálatának megadnia, cserébe az ügyfélszolgálat megadja az aktiváló kódot.

A megkapott aktiváló kódot kell beírni az Aktiválókód mezőbe, majd az Ok gomb hatására a CobraConto.Net rendszer aktiválásra kerül.

Az aktiválás megtörténte ellenőrizhető a Licencek / Áttekintés menüpontban. A licence sorának végén az “A” oszlopban látható a pipa:

 

Az aktiválás elvégeztével lépjen ki az Admin programból és indítsa el CC.Net kliens szoftver

Fontos: a licenc file-t csak adatbázisába szabad importálni, mert hamarosan licencaktiválásra is sor kerül, amely csak egyszer történhet meg. Amennyiben több céget is könyvelne ugyanazzal a licencel, kérjük a többi adatbázisnál állítsa be külső licenc kapcsolatot!

Print Friendly, PDF & Email
Top