KERESÉS

Menu

Főképernyő

Belépés után

A CobraConto.Net programba belépés után a főképernyő jelenik meg a felhasználó számára.

Beállítástól függően vagy a Főmenü vagy a Kedvencek listája jelenik meg az ablak bal oldalán:

 

Státusz sor

A főképernyő alján teljes szélességben végig futó státusz sor, a keretrendszer legfontosabb, legalapvetőbb információit jelenti meg:

Verziószám

A használt program verziószáma és zárójelben az architektúra (x86 vagy x64 a futtató Windowstól függően). Szintén itt jelenik meg a jelzés, ha a program ellenőrzi a használt verzió frissességét, és talál újabbat a központi Cobra szerveren:

Adatbázis információk

A belépés során kiválasztott adatbázis kapcsolat megnevezése olvasható itt, az egeret a név fölé húzva pedig megjelenik az aktív adatbázist kezelő SQL szerver típusa, illetve az adatbázis mérete:

Az egérrel a névre kattintva az adatbázis választó ablak nyílik meg:

 

Az adatbázis kapcsolat melleti ikon piros x-et jelenít meg, amennyiben SQL Server Express ingyenes változatot használunk, és annak 10 GB méretkorlátozását megközelítettük:

Nyelv

Az aktuálisan betöltött felület nyelvi verzióját jeleníti meg. A feliratra kattintva válthatunk nyelvet, melyet az újraindítással tudunk érvényesíteni:

Licenc

A használt licencben rögzített cégnév látható itt.

Felhasználó

Az aktuálisan bejelentkezett felhasználó teljes név adata látható itt:

Adóév

Az aktuális kiválasztott adóév neve látható itt. Rákattintva az adóév választó ablakot jeleníthetjük meg:

Rendszerdátum

Alapértelmezetten ez a futtató Windows rendszer dátuma. Rákkatintva megváltoztatható: ennek hatására a rendszerdátum alapján történő automata dátumfelkínálások (pl számla kelte, ) is az itt beállított dátumot fogják figyelemebe venni.

MOSZR (Online Számla Rendszer) automata

Az ikon csak akkor jelenik meg, ha a felhasználónak automata Online Számla Rendszer letölés és/vagy feladás van bekapcsolva a Működés / Általános beállításoknál.

MOSZR (Online Számla Rendszer) státusz

Az ikon Online Számla Rendszer felelősnek jelölt felhasználóknak jelenik meg csak. A felhasználókat az Admin programban lehetséges MOSZR felelőssé tenni. A MOSZR feliratra kattintva frissíthetjük a megjelenített satatisztikát. A megjelenő ikonok jelentései:

Ikon Jelentés

Sikertelen adatszolgálatás: a feladás sikeres volt, de a NAV tecnikai vagy üzleti hibát jelzett egy vagy több számlánk esetében. Esetleg

Hiba: technikai hiba miatt nem elérhető az Online Számla Rendszer. Ezt okozhatja internetkapcsolati hiba, NAV szerver hiba, esetleg hibás Online Számla Rendszer hitelesítési adat is.

Figyelmezetetés: a NAV egy vagy több számlánkat illetően figyelmeztetést adott vissza. “A figyelmeztetések nem akadályozzák az adatszolgáltatás teljesítését, azonban a számla tartalmát felül kell vizsgálni…”  Forrás:  https://onlineszamla.nav.gov.hu/api/files/container/download/Online_Szamla_interfesz%20specifikacio_HU_v3.0.pdf

Nincs kezelendő számla

 

Távnyomtatás automata

Az ikon akkor aktív, ha a használt licenceben engedélyezve van a Távnyomtatás és a beállítások el vannak végezve.

 

 

Menüpont kereső

A 2021.6-os verziótól kezdve minden menüfa alatt megtalálható a Menüpont kereső funkció:

Működése:
1. A beírt szöveget Enter, F9, vagy egérkattintásra  keresi a menüpontok neveiben.
2. Az összehasonlítás kis-nagybetű érzéketlen.
3. Szövegrészt keres, bárhol a menüpont nevében.
4. Ha nincs találat, nem történik semmi.
5. Ha egyetlen találat van, a menüben rááll a kiválasztás, de nem nyomódik meg.
6. Ha több, mint egy találat van, megjelenik egy kiválasztó browser, ahol dupla kattintással, vagy Ok-val lehet a kívánt menüt kiválasztani. Ha a kereső több, mint egy találatot jelez, akkor a kiválasztó ablakban kiválasztás után automatikusan végre is hajtja a menüpont megnyitását.

Munkaterület személyre szabása

A 2021.6-os verziótól elérhető lehetőségekről ezen bejegyzésünkben írunk.

Print Friendly, PDF & Email
Top