KERESÉS

Menu

CobraDC Android adatgyűjtő program

A CobraConto.Net 2022.3-as változatával párhuzamosan jelent meg az Androidos telefonokra telepíthető CobraDC applikáció és az azt kiszolgáló szerver oldali webszervíz.

Az Androidos CobraDC használatához tehát a nincs szükség kábelre, a termékadatok és a gyűjtött listák szinkronizációja web-alapon (wifin) történik meg helyi hálózaton (helyi raktárak) vagy akár interneten keresztül.

Előfeltételek

  • minimum Android 5.1 verzióval rendelkező mobiltelefon kamerával
  • céges szerver (vagy annak kinevezett számítógép) minimum Windows Server 2012 R2 / WIN10 operációs rendszerrel
  • “Adatgyűjtő kapcsolat” licence vásárlás a meglévő CobraConto.Net licence bővítéseként

 

Telepítés

 

Eszközök regisztrációja

Azon eszközök számára, melyek csatlakozhatnak szerverünkhöz, egyedi ún. API kulcsot szükséges kiosztani. Ezzel szereznek jogosultságot az adatbeküldésre és ezzel nevesítjük a beküldő felhasználókat (Raktáros Feri, Targoncás Józsi, stb). Ezt e műveletet az Admin programban kell elvégeznünk:

  1. Az Admin programban szükséges felvenni az új kulcsokat:

  2. Ezen adatokat az androidos programunkban rögzíteni kell, ezzel fogja azonosítani magát tehát. Az adatgyűjtő alkalmazás számára a beállításokat QR kód segítségével vihetjük át.
    • Az Admin programban az Adatgyűjtő beállítások menüpontban válasszuk ki az új kulcsot és adjuk meg a többi szükséges adatot:

    • Az Androidos CobraDC program Beállítások menüpontjában a Webszervíz szekcióban nyomjuk meg a gombot és olvassuk le a fenti ablakon megjelenített QR kódot. Leolvasás után kitöltődnek a webszervíz használatához szükséges beállítások:

További beállítások a CobraDC programban

Az Androidos CobraDC program Beállítások menüpontjában további beállításokat találunk:

  • Beolvasáskor csipog: bekapcsolva a sikeres vonalkódolvasást egy rövid “bipp” hangot ad a készülék
  • Lámpa bekapcsolva: leolvasáskor automatán bekapcsolja a készülék vakuját, hogy megvilágítsa az olvasandó felületet
  • Tétel csak beazonosított termékkel: csak olyan tételt (termék vonalkódot) enged rögzíteni a program, mely a leszinkronizált cikktörzsben szerepel (vagyis ismert, a Cobra adatbázisban rögzített vonalkódot). Ezt abban az esetben kell kikapcsolni, ha termékeink összetett (GS1-128) kóddal rendelkeznek, melyek egyben tartalmaznak több adatot a termékről. Ezen vonalkódok feldolgozása majd a konkrét raktári bizonylatra betöltés során történik meg (szeletelés, értelmezés).
  • Új tétel rögzítése beolvasással keződik: bekapcsolva az [Új tétel] gomb azonnal a beolvasó funkciót indítja el. Gyorsabb az adatrögzítés tehát így, ajánlott bekapcsolni.

 

Használat

  • A szükséges beállítások elvégzése után, amennyiben a Tétel csak beazonosított termékkel kapcsolót bekapcsoltuk, szinkronizáljuk (töltsük le) a Cobra adatbázisból a cikktörzset a Terméktörzs szinkronizálása menüpontban a  pipa ikonra kattintva:

Művelet indítása

Sikeres művelet után üzenet

  • A sikeres szinkronizálás után a Termékek menüpontban megtekinthetjük a letöltött cikktörzset. Csak azon termékek kerülnek letöltésre, amely a Beállítások-ban megadott Vonalkód azonosítóval rendelkeznek:
    Oszlopssorrend: Cikkszám / Név | Mennyiségi egység | Egyedi azonosítás módja (nincs / sarzs / sorozatszám)

 

Tételek beolvasása

  1. Indítsuk el a Tételek menüpontot és nyomjuk meg a plusz ikont vagy a jobb alsó sarokban a nagy vonalkódolvasás gombot:

  2. Amennyiben az Új tétel rögzítése beolvasással keződik beállítás aktív, rögtön megjelenik a szkennelés képernyő, rajta a kamera képével és egy piros vonallal, amit a leolvasandó vonalkódra kell pozícionálni a telefon mozgatásával. A sikeres beolvasás után megadhatjuk a mennyiséget, és amennyiben szükséges a sarzs adatot is:

    Amennyiben a fenti dupla pipával mentjük a tételt, azonnal indul megint a szkennelés és az új tétel rögzítés.
    Amennyiben a szimpla pipával mentjük, visszatérünk a beolvasott tételek listájába.
    X-el nem történik mentés és visszatérünk a beolvasott tételek listájába.
    A kis kuka ikon már rögzített tétel megnyitása esetén aktív, ezzel szükség esetén törölhetjük a tételt a listából.

Lista beolvasása bizonylatra

  1. Amennyiben végeztünk a vonlkódok beolvasásával, a bal felső hamburger menüből válasszuk a Tételek feltöltése menüpontot. Adjuk a meg lista nevét (Hivatkozás) és nyomjuk meg a pipa ikont
  2. Ezután indítsuk a CobraConto.Net programban a raktári bizonylat rögzítését és itt válasszuk az Adatgyűjtő jelentés import funkciót:

  3. A megjelenő ablakon láthatjuk az aktív (tehát bizonylatra még nem importált) listákat:

  4. Válasszuk ki a kívántat és nyomjuk meg az [OK] gombot. A megjelenő ablakban láthatjuk a beolvasott tételek és a vonalkódokkal azonosított cikkek nevét it:

  5. [OK]-t nyomva a tételek betöltődnek a bizonylatra, melyet ezután rögzíthetünk:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Top