KERESÉS

Menu

Selejtezés

Selejtezéssel összefüggésben két olyan menüpont indítható amelyik segítségével egy lépésben egyszerre több eszközre érvényesíthető végrehajtás.

Leírt eszközök selejtezése

A menüpont hatására megnyíló ablakba a Frissítés hatására kigyűjti a program a beállítástól függően egy kiválasztott állományból, vagy az összes állományból az adótörvény szerint és számviteli törvény szerint egyaránt nullára leírt eszközöket:

A Selejtezés ideje mezőben kell megadni a selejtezés dátumát, és a Könyveléssel mezőben beállítható, hogy a selejtezés egyidejű főkönyvi könyvelés generálásával, vagy anélkül történjen.

Selejtezett eszközök adótörvény szerinti kivezetése

A menüpont indítására akkor lehet szükség, ha több olyan eszköz is selejtezésre került, amely eszközök az adótörvény szerint még rendelkeznek nettó értékkel.

Ezeknek az eszközöknek az állapotát mindaddig meg kell tartani, amíg meg nem történt az érintett eredménykimutatási időszakra az értékcsökkenés eltérés lista elkészítése és a kimutatott eltérés felhasználása az adózandó eredmény meghatározásához.

Ezt követően megszüntethető a selejtezett, de adótörvény szerint még nettó értékkel rendelkező eszközök adótörvény szerinti kivezetése.

A menüpont hatására megnyíló ablakba a Frissítés hatására kigyűjti a program a beállítástól függően egy kiválasztott állományból, vagy az összes állományból az adótörvény szerint nettó értékkel rendelkező selejtezett eszközöket.

A Kivezetés ideje mezőben megadva az adótörvény szerinti kivezetés dátumát, az Indít gomb hatására végrehajtja a program az adótörvény szerinti maradék nettó érték kivezetését.

Print Friendly, PDF & Email
Top