KERESÉS

Menu

Árbevétel csoportok és kontírozás

A CobraConto.Net rendszerben az Árbevétel csoportokhoz rendelt főkönyvi számlaszámokkal automatizálható a számlák végelegesítésekor történő árbevétel könyvelés. A törzsadatként rögzített Árbevétel csoportokat termékekhez rendelhetjük, majd a terméket számlán szerepeltetve a rendszer a számla véglegesítésekor az árbevétel csoporthoz tartozó kontírozási szabály szerint megállapítja a használandó főkönyvi számlaszámot. A csoportok használata teszi elkerülhetővé, hogy minden egyes termékhez külön árbevétel főkönyvi számot (számokat) kelljen rendelni.

Az Árbevétel csoportok a Termékek / Karbantartás / Raktármozgás könyvelés / Árbevétel csoportok menüpontban rögzíthetők. Itt csupán a csoportok neveit adjuk meg:

 

Az árbevétel csoportokhoz tartózó kontírozási szabályokat a Termékek / Karbantartás / Raktármozgás könyvelés / Árbevétel kontírozás menüpontban állíthatjuk be adóévenként:

Az árbevétel csoporthoz kiadási raktár megadása nem kötelező (nem feltétlenül kell raktáranként eltérőnek lennie, ill. szolgáltatásokat nem is kezelünk raktárban) de az ügylettípusoknak megfelelő (Belföld / EU / Egyéb) főkönyvi számlaszám elengedhetetlen.

A számla véglegesítéskor tehát ezen szabályokat alkalmazza a rendszer, hogy a terméknek és adóévnek és ügylettípusnak megfelelő kontírszámot adja tovább a Pénzügy modul kimenő számla bizonylatára, illetve innen automatán a főkönyv modul bejegyzésébe.

Print Friendly, PDF & Email
Top