KERESÉS

Menu

ÁFA bevallások ütemezése

Pénzügy / Karbantartás / Évnyitás / ÁFA bevallások ütemezése menüpontban, első lépésként ki kell alakítani az adott adóévhez az ÁFA bevallások ütemezését, ahol, az adóév kiválasztásán kívül, vegyes napló megadása is kötelező. Így biztosítunk keretet az adatgyűjtéshez.

Az Új adat gombra kattintva, létrehozható az aktuális adóév ÁFA ütemezése. Meg kell adni az Adóévet, a Vegyes naplót, ahová az időszakon kívüli Áfa rögzítendő (pl. pénzforgalmi elszámolás miatti elhúzódó kifizetés). A belföldi 2×65 (Áfa bevallás) és a 2xA60 (Közösségi forgalom bevallás) nyomtatványa és ütemezése külön táblázatokban rögzítendő.
Mindkét bevallás esetén a nyomtatványt és az ütemezést kiválasztva majd a [Generálás] gombot megnyomva feltöltődik az ablak, az ÁFA időszak megnevezésével, kezdeti és vége időszakkal, bevallási határidővel és könyvelési dátummal. Adócsoport tagként vagy képviselőként jelölt adóév esetén a “Cs” oszlopba automatán rögzítéskre kerül ez a tény.

Ezek a sorok duplán kattintva külön ablakban egyenként tovább szerkeszthetők szükség esetén, például, amennyiben le kívánjuk zárni az adott időszakot:

A sorok végén, az „L” betűs oszlop, az adott időszak lezártságát mutatja. Lakat ikon esetén lezárt időszakról beszélünk.

Lezárt időszakon nem lehet újra ÁFA adatkigyűjtést végrehajtani, ehhez a lezártságot meg kell szüntetni előbb.

Ha a rögzítéssel, szerkesztéssel végeztünk, akkor az [OK] gombbal menthetjük a paraméretezést.

Print Friendly, PDF & Email
Top