KERESÉS

Menu

Értékesítési és árrés adatok számlák alapján

A 2016 decemberében megjelent, mindenki által letölthető lekérdezés célja a véglegesített számlák és az azokhoz kapcsolód készletmozgások áttekintése, összegzése és elemzése 4 formában:

  • Számlatételek
  • Termék összesítés
  • Partner összesítés
  • PIVOT: rugalmasan alakítható partner/márka/ttermék összesítések havi bontásban és összesítve

 

A lekérdezések általános használatához a 2015.7-es verzió leírása nyújt segítséget.

 

A tárgyalt lekérdezésen érvényes szűrési lehetőségek:

  • Telj. dátumtól – Telj. dátumig: a szűrés által figyelembe vett számlák teljesítési dátuma, kötelező adat
  • Partnernév részlet: bekapcsolva megadhatjuk a szűrésben szereplő partner(ek) nevének részletét. Kikapcsolva az összeset hozza, nincs szűrés.
  • Termék azonosító típus: kiválaszthatjuk, hogy a termékek mely azonosítója szerepelejen a táblázatban.
  • Termék azonosító részlet: bekapcsolva megadhatjuk a szűrésben szereplő termékek azonosítójának részletét. Kikapcsolva az összeset hozza, nincs szűrés.
  • Megnevezés nyelve: bekapcsolva megadhatjuk, hogy a tételeken szereplő termékek milyen nyelven történő megnevezését szeretnénk visszakapni a lekérdezésben. Kikapcsolva a magyar megnevezéseket kapjuk.
  • Termék kategória: bekapcsolva megadhatjuk, mely kategóriába sorolt termékeket vegye figyelembe a lekérdezés. Kikapcsolva az összeset hozza, nincs szűrés.
  • Gyártó – Márka: többszörös kijelöléssel megadhatjuk, mely márkájú termékek szerepeljenek a lekérdezésben. Kikapcsolva az összeset hozza, nincs szűrés.
  • Számlatömb: többszörös kijelöléssel megadhatjuk, mely számlatömbben szereplő tételeket vegye figyelembe a lekérdezés. Kikapcsolva az összeset hozza, nincs szűrés.

 

Számlatételek

Célja a számlán értékesített tételről a legtöbb információt nyújtani a felhasználónak. A sorok sorrendje az oszlopok fejlécére kattintva választható.

A hierarchikus adattábla csoportosítható egy vagy több oszlop fejlécnek a “Drag a column header here to group by that column” szakaszba húzásával:

Csoportosítás

 

 

Oszlop megnevezése Magyarázat
Partnernév A számlán szereplő partner neve
Termék Azonosított (tehát terméktörzsben szereplő) tétel magyar vagy kiválasztott nyelvű megnevezése
Termék megnevezés a számlán A tétel megnevezése a számlán (amennyiben a tétel nem terméktörzsből választott, hanem csak kézzel megadott, akkor is hoz adatot)
Teljesítés dátuma A számla teljesítési dátuma
Számlaszám A számla sorszáma
Azonosító A terméknek a szűrésben megadott azonosító típusú cikktörzsbeli azonosítója
Mozg. mennyiség A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mennyisége
Mozg. m.egység A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mennyiségi egysége
Mozg. egységár(termékkarton deviza) A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mozgási egységára a termékkarton devizájában értelmezve
Mozg. érték(termékkarton deviza) A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mozgási értéke a termékkarton devizájában értelmezve
Termékkarton deviza A mozgás tételen szereplő termék devizája
Mozg. egységár(könyvelési deviza) A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mozgási egységára a rendszer könyvelési devizájában értelmezve
Mozg. érték(könyvelési deviza) A számlatételhez kapcsolódó raktármozgás tétel mozgási értéke a rendszer könyvelési devizájában értelmezve
Számla mennyiség A számlán szereplő tétel mennyisége
Száma m.egység A számlán szereplő tétel mennyiségi egysége
Egységár (számla deviza) A számlán szereplő tétel nettó egységára a számla devizanemében értelmezve
Tételérték (számla deviza) A számlán szereplő nettó értéke a számla devizanemében értelmezve
Számla deviza A számla devizaneme
Egységár (könyvelési deviza) A számlán szereplő tétel nettó egységára az adóév könyvelési devizanemében értelmezve
Tételérték (könyvelési deviza) A számlán szereplő tétel nettó értéke az adóév könyvelési devizanemében értelmezve
Árrés érték(könyvelési deviza) A számlán szereplő tétel nettó értéke és a hozzá kapcsolódó mozgás értékének különbözete az adóév könyvelési devizanemében értelmezve
Árrés % A számlán szereplő tétel nettó értéke és a hozzá kapcsolódó mozgás értékének százalékban kifejezett különbözete az adóév könyvelési devizanemében értelmezve
Adóév Mely adóévben történt a számla kiállítása
Könyvelési deviza Mi az adóév könyvelési devizája
Város A partner számlázási címének városa

Termék összesítés

A lekérdezésben a szűrésnek megfelelő számlatételek összesített adatait kapjuk meg, alapértelmezetten az árrés könyvelési devizában értelmezett értéke alapján sorba rendezve:

Termék összesítés

 

A sorrend az oszlopok fejlécére kattintva választható.

 

Partner összesítés

A lekérdezésben a szűrésnek megfelelő tételek összesített adatait kapjuk meg partnerbontásban, alapértelmezetten az árrés könyvelési devizában értelmezett értéke alapján sorba rendezve:

 

PIVOT

A lekérdezések adatainak összesítésének, csoportosításának legrugalmasabb, egyben legösszetettebb formája a pivot tábla.

A lekérdezés alapértelmezetten a számlákon szereplő tételek mennyiségét, értékét adja meg partner / márka / terméknév csoportosításban, havi bontásban:

Pivotált adatok

A pivot tábla rugalmassága a sorok / oszlopok és az összesített értékek szabad megadásában rejlik. Semmi akadálya például, hogy a számunkra irreleváns Márka és Teljesítési dátum bontást megszüntessük, csak húzzuk ezeket a nem használt adatok listájába, a táblázat fölé:

PIVOT

Print Friendly, PDF & Email
Top