KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2022.3 változásnapló

Keretrendszer

Funkcióbővülés
  • A rendszer Könyvelési dátum kezelése új funkcióval bővült. Mostantól az alapértelmezetten bekapcsolt a “Rendszerdátum használata” funkcióval a program futtat egy belső időzítőt és 50 másodpercenként beállítja a könyvelési dátumot a számítógép órójának dátumára, így az akkor is frissül, ha nem lépnek ki a programból. Tehát a tegnap elindított program ma is helyes könyvelési dátumot fog használni, mert a Windows dátumát figyeli és aszerint változik.Kikapcsolva a funkciót a könyvelési dátum tetszőlegesen álíltható és nem aktualizálódik a Windows órája szerint:

    A fenti manuális átállítás természetesen a programból kilépve nem kerül megjegyzésre, az újonnan indított program mindig bekapcsolt “Rendszerdátum használata” funkcióval indul, a Windows dátumát használva.

 

Terméktörzs

Funkcióbővülés
  • A Cobra.Admin program Működés / Rendszer menüjében mostantól bekapcsolható, hogy a termékszerkesztő ablak a “Csak érvényben levő árak megjelenítése” pipája alapértelmezett bejelölve, ezáltal csak az érvényben lévő eladási árakat mutatva induljon. Ezt a rendszerbeállításokban “Termék.CsakÉrvénybenLevőÁrak.Alapértelmezett kapcsoló vezérli.

 

Számlakészítés

Funkcióbővülés
  • Az egyre gyakoribb webshop integrációk és a SimplePay fizetések kezelésének megkönnyítése érdekében a számla bizonylat bővült egy, a webshop kereskedői tranzakciós számát tartalmazó mezővel.

    Alapértelmezett ezen Tranzakció azonosító értéke a pénzügyi feladás során a kimenő számla “Külső iktatási azonosító” mezőjébe is átkerül, mely adat így a banki kivonatra importált SimplePay kiegyenlítés lista összepontozásának alapjául is szolgál.
    Esetleges igény szerint a pénzügyi kimenő számlára való átmásolás kikapcsolható a Cobra.Admin program Működés / Rendszer menüjében a
    Számla.PénzügyiBizonylat.Generálás.TranzakcióAzonosítóbólODMAID paraméter 0-ra állításával.

  • Egyszerűsített számla esetén Rendelkezik adószámmal kapcsoló mostantól alapértelmezetten kikapcsolt, mivel az esetek többségében ez a releváns.
  • Szállítólevél import során a Nem számlázott szállítólevelek ablakon a raktár kiválasztásakor automatikusan kitöltődik az aktuális Adóév is:

 

Pénzügy

Hibajavítás
  • Az Előkészített és Véglegesített pénztárbizonylatok ablakokon a “Megnyitás sorban” funkció nem működött. Javítva.
  • Bekérőlevél banki kiegyenlítésekor a banki tételre tallózva a bizonylatot a program összeomlott. Javítva
  • Kimenő és Bejövő számlák letöltése ablakon nem jelezte a program a már rögzített az előkészített bizonylatokat. Javítva.
  • Csoportos adóalanynak kiállított számla NAV-tól letöltve rögzítéskor hibára futott és a könyvelés már nem történt meg. Javítva.

 

Készlet

Funkcióbővülés
  • A CobraConto.Net 2022.3-as változatával párhuzamosan megjelent az Androidos telefonokra telepíthető CobraDC vonalkódos adatgyűjtő applikáció és az azt kiszolgáló szerver oldali webszervíz. Bővebben bejegyzésünkben. Megrendeléssel, telepítéssel kapcsolatban keresse kollégáinkat az ajanlat@cobra.hu címen.

  • A Lekérdezések / Készlet áttekintés lekérdezés modernizálásra került, funkciói változatlanok.

 

Értékesítés

Hibajavítás
  • A vevői rendelés alapértelmezett sablonja nem töltődött be az újonnan rögzített bizonylatra. Javítva.

 

Beszerzés

Hibajavítás
  • Párhuzamosan elindított új beszerezési megrendelés rögzítés esetén egyes esetekben kétszer is kiosztotta ugyanazt a bizonylatsorszámot a program. Javítva.

 

CRM

Funkcióbővülés
  • A 2022.2 verzióban modernizált Ügyfélkereső ablakon új szekcióban megejelenítésre kerül a partnerhez felvett jellemzők:

Lekérdezésépítő

Funkcióbővülés
  • A felhasználói lekérdezésekből is párhuzamosan megnyithatók az erre felkészített bizonylatok, amennyiben a Beállítások / Működés / Kezelés ablakon az Alapértlemezett párhuzamos megnyitás be van jelölve.

 

Email küldés

Hibajavítás
  • A email megtekintő ablakon hiányzott a Csatolmányok fül, így nem lehettet utólag megtekinteni a kiküldött csatolmányokat. Javítva.

Funkcióbővülés
  • Az alábbi email sablonok esetén a választható mezők közé bekerült “Partnernév a bizonylaton” mező:
    – Fizetési felszólítás
    – Munkalap megrenelés
    – Számla értesítő
    – Munkalap

Print Friendly, PDF & Email
Top