KERESÉS

Menu

CobraConto.Net 2022.5.1 változásnapló

Számlakészítés

Hibajavítás
  • Megnyitás párhuzamosan vagy Új adat párhuzamosan módban véglegesített technikai vagy pénztári kiegyenlítéssel rendelkező számla esetén nem jelent meg a kiegyenlítést lehetővé tevő ablak. Javítva.

 

Partner

Funkcióbővülés
  • A közösségi adószám ellenőrzés fejlődött: Mivel a VIES rendszer érvénytelen adószámnak minősíti, ha a közösségi adószámot elválasztókkal adjuk meg (szünet, kötőjel, stb), a program az ellenőrzést elválasztók kiszedése után végzi el. Ha az ellenőrzés létező, érvényes adószámot eredményez, akkor a tárolt adatot is kicseréljük a tisztított változatra. Továbbá a VIES rendszer csak nagy betűket fogad el, ezért a véletlenül kis betűvel beírt adószámokat is javítjuk. Például, ha megadjuk a bevitel soán, hogy a közösségi adószám “nl 007194900 b01”:

    a program sikeres ellenőrzés esetén ezt automatán javítva fogja a rögzíteni a partnerhez:

Pénzügy

Funkcióbővülés
  • Az ÁFA könyvelése során az ÁFA főkönyvi számlákra rákerül a bizonylatfejen használt gyűjtő. Az automatizmus kimenő, bejövő számlán és pénztár bizonylaton működik.
  • A Bejövő számlák letöltése funkcióval rögzített bizonylatokra automatán rákerül a kiállító álltal a NAV feladásban közölt bankszámlaszám. Ennek hiányában (amennyiben kiállító nem adta fel a számla adatszolgáltatással a bankszámla számát) a program a partnerhez rögzített alapértelmezett bankszámlaszámot fogja a számlára tölteni, amennyiben a letöltő ablakon található Alapért. bankszámla használata kapcsoló ki van pipálva:

Mérleg

Hibajavítás
  • A Mérleg és a Mérleg (fekvő formátum) nyomtatványok nem hozták az Előző év oszlop mezőit. A javított nyomtatványokat a frissítés során az Cobra.Admin programban a Nyomtatási formátumok / Internetes frissítés menüpontban szükséges letölteni.
    Az Előző év oszlopban szereplő adatok kiszámítása során a program a kiválasztott adóév kiválasztott táblázatának szabályai szerint a kiválasztott évi főkönyvi számok ősén (ancestor, “Előző adóévben”) könyvelt adatokat összesíti:

 

Értékesítés

Funkcióbővülés
  • [reblex id=’6613′]

Iktatás

Hiabajavítás
  • Csak az Ellenőrzés feladatra kijelölt munkacsoportba tartozó felhasználók által indított bejövő számla érkezető folyamat lépte át a definiálatlan lépéseket. Mostantól bármelyik iktatásra jogosult felhasználó által indított érkezetetési folyamat átugorja a definiálatlan lépéseket, pl: Iktatás -> Kontírozás, vagy Iktatás -> Jóváhagyás -> Kontírozás
Funkcióbővülés
  • Bejövő számla érkeztetésből és Nyilvántartott bejövő iratból generálódott bejövő számla mostantól örökli a forrásban megadott csatolmányokat (számlaképet, amit az iktató csatolt) és jellemzőket melyeket az érkeztető vagy iktató bizonylatra rögzítettek.

Ezen adatok átmásolása a bejövő számlára az iktatás / érkeztetés mentésével történik meg, tehát az utólag becsatolt dokumentumok és megadott / változtatott jellemzők is átkerülnek a bejövő számlára, amennyiben az iktatás / érkeztetés ablakot [OK] gombbal zárjuk be.

 

Tárgyieszköz

Funkcióbővülés
  • Modernizálásra került az eszközhöz tartozó Könyvelési karton:

    Az ablak új funkciót is kapott, melyet a [Gyűjtő szerkesztés] gombbal érhetünk el. Funkciójog szükséges: Eszköz főkönyvi karton gyűjtő szerkesztés, alapértelmezetten nem megadott jog. Bővebben bejegyzésünkben, ide kattintva.

  • A hagyományos költséghely gyűjtő mellett megadható az eszközökhöz a bizonylatgyűjtő:

    Rendszerbeállítástól függően a bizonylatgyűjtő az alábbi módokon használható:

    • Nincs bekapcsolva a funkció, csak a költséghely gyűjtő van használatban, ahogy a 2022.5-ös verzióig működött a program: ez az alapértelmezés. Tehát, ha nem kívánjuk használni a bizonylatgyűjtőt, nincs teendőnk.
    • Csak a bizonylatgyűjtő van használva a költséghely gyűjtőzés helyett: 1-es érték
    • Osztott használat (Értéknövekedés típusú mozgásokhoz a bizonylat gyűjtő, Értékcsökkenéshez a költséghely gyűjtő): 2-es érték
Print Friendly, PDF & Email
Top