KERESÉS

Menu

Dokumentum szerkesztése

A szerződés sablonok nagyban egyszerűsítik és gyorsítják a szerződés létrehozási munkát. Ugyanakkor szükség lehet arra, hogy a sablon alapján létrejött szerződés szöveget egyedileg, csak az adott szerződés vonatkozásában módosítsuk.

Ezt azon szerződéseknél tehetjük meg:

  • melyek Vázlat állapotban vannak
  • és a létrehozásukhoz használt sablonnál jelölve van a “Szerkeszthető” jelölés

 

Ezek mellett jogosultságot is vizsgál a rendszer, csak azok a munkatársak végezhetik ezt a műveletet, akik az adott állomány Szerkesztők munkacsoportjának tagjai.

 

Használat

A Vázlat állapotú szerződés adatlapjának megnyitása után kattintsunk a Szerződés szekcióban található [Dokumentum szerkesztése] gombra:

Ennek hatására megjelenik a rendszer szövegszerkesztője, és a sablon szövegét betölti a szerkesztő felületre:

A szövegszerkesztő használatát ebben a bejegyzésben mutatjuk be: https://help.cobra.hu/index.php/2023/04/12/sablonok-parameterezese/#Szovegszerkesztes

A szerkesztőben tehát módosíthatjuk a szöveget és a metaadatok, jellemzők elhelyezkedését, megjelenését is. A jellemzők az adott szerződésben szereplő aktuális értékeket mutatják:

Rövid példa a szöveg módosítására és új jellemző elhelyezésére a szövegben:

Az [OK] gombbal mentve a szerkesztést a szerződés egyedi szöveggel rendelkezik mostantól. Szerkesztésünk eredményét a feltött metaadatokkal és jellemző értékekkel láthajuk, ha a szerződés adatlapján található [Nyomtatási kép] gombra kattintunk:

 

A szerződés adatlapot mentve pedig a szerződés alapértelmezett csatolmánya (vagyis a szerződés PDF formája) is frissítésre kerül az általunk szerkesztett szövegre.

 

Print Friendly, PDF & Email
Top